Flaş! Erdoğan Gülen'e 'Barış Elçisi' Göndermiş...

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın Kırmızı Kedi Yayınlarından çıkan The Ortak "Hepiniz Oradaydınız" Belgeseli isimli kitabında şok detaylar gün ışığına çıktı!

23 Aralık 2018 Pazar 21:28

AKP'nin 15 Temmuz darbesinden sonra bile FETÖ'den kopmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Aralıktan sonra bile bu örgütün lideri Gülen'le uzlaşma arayışına girdiğini anlatan kitaptaki detaylar ortalığı karıştıracak cinsten! İşte özellikle AKP-FETÖ ilişkisinin 15 Temmuz ve 17 Aralık sonrasında bile nasıl şekillendiğini anlatan o çarpıcı satırlar!

" AKP, 15 Temmuz’dan sonra da FETÖ’den kopamadı! Binali Yıldırım’ın “Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, 17 Aralık’tır” yönündeki açıklamasına karşın Erdoğan, 17 Aralık’tan bir gün sonra dahi gazeteci Fehmi Koru’yu ABD’ye Fethullah Gülen’in yanına göndererek onunla uzlaşma arayışını sürdürmüştür.  Fehmi Koru’nun ziyareti başarılı olsaydı AKPFETÖ kardeşliği bugün de sürüyor olacaktı. Peki Erdoğan, Koru’yu neden göndermişti? Çünkü Fehmi Koru, FETÖ’nün çok saygı duyduğu isimlerin başında geliyordu. FETÖ’ye bağlı Zaman gazetesinde 13 yıl Ankara temsilcisi ve başyazar olarak çalışmıştı. Farklı tarihlerde Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret etmişti. Hatta hâlâ AKP MKYK üyesi, milletvekili Burhan Kuzu ve Hüseyin Gülerce ile yaptıkları bir ziyarette, yemekte ağırlanmışlardı. Erdoğan, Koru’yu FETÖ ile kendisini barıştırsın diye Pensilvanya’ya gönderirken muhtemelen hâlâ onun FETÖ ile devam eden sıcak ilişkilerine güveniyordu. Ancak 15 Temmuz’dan sonra bile ne iktidar, ne de yargı Fehmi Koru’nun FETÖ ilişkilerini sorguladı. Üstüne, Koru’nun muhalif Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay’a yönelik, hiçbir maddi delile dayanmayan “FETÖ’cü olabilir” suçlaması ciddiye alınarak, yaptığı beyan Akbay’a açılan soruşturmaya gerekçe gösterildi. Gülen’in yemek masasının onur konuklarından Fehmi Koru’nun ise bugün keyfi gayet yerinde, anılan ilişkileri sorgulanmaksızın, yazılarını sürdürüyor. AKP de FETÖ ile mücadele ettiğini iddia ediyor!"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.12.2018 00:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol