'Evet Yediler Ama Sadece Yüzde 20'sini Yediler'

31 Mart'a sayılı günler kala gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ezan yalanını ısrarla dillendirmesi gerekse AKP'li vekil ve adayların ittifaka oy verecek ve vermeyecekleri cennetlik cehennemlik şeklinde ayrıştırıcı söylemleri AKP'nin fetvacılarının geçmiş dönemdeki skandal açıklamalarını yeniden gündeme getirdi.

16 Mart 2019 Cumartesi 00:30

Açıklamaların sahipleri Profesör Hayrettin Karaman ve Gezi eylemcileri için kullandığı "dinsizler, PKK’lılar, sarhoşlar, faizciler" sözleriyle bilinen Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz...

Her ikisi de kamuoyunda AKP'nin dini alandaki fetvacısı olarak nitelenen isimler. Her ne kadar 31 Mart seçimleri için henüz herhangi bir açıklamaları kamuoyuna yansımamış olsa da geçmişteki her seçim öncesinde yaptıkları açıklamaları ile miting meydanlarında dini söylemlerin kullanılmasının önünü açan isimler aynı zamanda. 

İşte her iki isimden de günümüze yansıyan iki çarpıcı örnek:

İlki Ahmet Akgündüz'e ait. Akgündüz Facebook sayfasında kaleme aldığı yazısında "Eski hükümetler, milletin malının % 80'ini yiyorlar ve kalan % 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Beyin hükümetleri ve bürokratları ise, % 20'ini yediler; ancak % 80'ini millete harcadılar." diye yazmış, özetle "bizimkiler daha az yedi" demeye getirmişti. 

'YEDİLER AMA BU KİRLETMEZ...'

Yazısına "Muhterem kardeşlerim biz hiçbir zaman yolsuzluk, rüşvet ve suiistimallere taraftar olmadık ve herzaman lanetledik. Ancak şu hakikatları da unutmadık" diye başlayan Akgündüz şu skandal ifadeleri dile getirmişti:

" Eski hükümetler, milletin malının % 80'ini yiyorlar ve kalan % 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Beyin hükümetleri ve bürokratları ise, % 20'ini yediler; ancak % 80'ini millete harcadılar.  (...)Ben de yolsuzluk yapanların olduğunu bilenlerdim. Ama onları "ihtilas ve irtişa" ile suçlayan muhterem zatlar (cemaatçiler), evvela 77 milyonun 15 Aralık sonrası % 30 servetini çaldılar. Ayrıca kendi hizmeti içindeki suiistimalleri öğrenseler kalp krizi geçirirlerdi. Bilmiyor değil, hizmetin hatırı için susuyoruz. Biz 700.000 TL'lik saati ahlaksızca koluna takanları, belediyeye 90 bin TL'ye mal olan daireleri, 58 bin TL'ye kendi yandaşlarına seçim malzemesi olarak peşkeş çeken belediye başkanını ve cami yapılmak üzere askeriye bile ikna edilerek alınan arsaya ticari bina yapıp yakınlarına vermek isteyen gafilleri, bu hükümetin günahkâr zerreleri olarak görüyoruz. Bu günahkârların Tayyip Beyi kirletmediğini düşünüyor ve Ak Partinin bağırsaklarını temizlemesi gerektiğini her fırsatta hatırlatıyoruz. Beytülmala hıyanet etmeyen Tayyip Beyi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz ve dua ediyoruz."

'YOLSUZLUK HIRSIZLIK DEĞİLDİR'

Akgündüz'ün Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yaptığı bu açıklamalara paralel bir açıklama da bir başkasından yani Hayrettin Karaman'dan gelmiş, o da yolsuzluğu hırsızlık saymamıştı. Karaman, " Yolsuzluk hırsızlık demek değildir. Yolsuzluğa “hırsızlık” demek hem seküler kanun hem de İslam ceza hukukuna göre hata, yalan ve iftiradır. Elbette yolsuzluk da ayıptır, günahtır ve suçtur, ama bu suç, hırsızlık suçu değildir.” şeklinde skandal açıklamalar yapmıştı. 

AKP'NİN EN BÜYÜK SİLAHI; DİN...

Görüldüğü üzere o günlerden bugüne değişen hiçbirşey yok. AKP'nin kurulduğu günden bu yana halk üzerindeki en büyük etkisi ister destekçisi ve fetvacısı hocalarıyla ister tüm yönetici kadroları ile dindir, dini söylemlerdir. Bakalım bu söylemler bu kez ekonomik kriz ile birlikte nasıl bir sonuç çıkaracak 31 Mart akşamında?

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol