'ÇANAKKALE'Yİ İMAN GÜCÜYLE KAZANDIK'

TARİHÇİ yazar Ekrem Şama, Çanakkale Zaferi'ni anlattığı Antalya'daki konferansta, "Gençlerimiz ne yazık ki sarhoşların kahramanlarını iyi biliyor. " dedi.

14 Şubat 2015 Cumartesi 14:11
'ÇANAKKALE'Yİ İMAN GÜCÜYLE KAZANDIK'

 Tarihçi yazar Ekrem Şama, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından düzenlenen 'İnancın Zaferi Çanakkale' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Konferans Salonu'ndaki konferansı Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak ve davetliler izledi. 

'ZAFER İMAN GÜCÜYLE KAZANILDI'
Konferansta Çanakkale Zaferi'nin bilinmeyen yönlerini anlatan Ekrem Şama, 600 yıl dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti'nin haçlı sömürülerine engel olduğunu, Çanakkale Savaşı'nın da haçlı zihniyetinin dünyayı sömürebilmek ve Osmanlı'daki hilafeti yıkmak için yapıldığını söyledi. Yenilmez İngiliz ve Fransız krallıklarının Çanakkale'de hezimete uğradığını anlatan Şama, zaferin de iman gücü ve Allah'ın yardımıyla gerçekleştiğini kaydetti. 

'SEYİT ONBAŞININ NEDEN FİLMİ YOK?'
Tarih kitaplarında ve rehberlerin Çanakkale Zaferi'nde hep 57'nci alaydan bahsettiğini vurgulayan Şama, yüzde 90'nı şehit olan 27'nci alaydan kimsenin bahsetmediğine dikkati çekti. Gençlere milli kahramanlarımızın iyi öğretilmesi gerektiğine vurgu yapan Şama, "Gençlerimiz ne yazık ki sarhoşların kahramanlarını iyi biliyor. Raki, Rambo'yu izleyerek büyüdüler. Bizler gençlerimize Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi kahramanlarımızı anlatmalıyız ki onları örnek alsınlar. Bu gün medyada Seyit Onbaşı'nın neden bir filmi yok. Artık bunların yapılması gerekir" dedi.

Konferansın sonunda günün anasına Şama'ya, Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından tablo hediye edildi. Şama, program sonunda kitaplarını imzaladı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.02.2015 14:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
misafir 2015-02-16 00:45:22

iman gücü, gölgelerin gücü....
beyin kafatasının içinde süs diimi?