'CAMİLERDE MASKELİ MÜŞRİKLER KOL GEZİYOR'

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, günümüzde saltanat dincilerinin halkı 'şirk' adı altında kandırdığını belirterek, " Şirki Kur’an’ın tanıttığı şekilde tanıtırlarsa camilerde bir yığın maskeli müşrikin kol gezdiği ortaya çıkacak ve dinciliğin mas-kesi düşecek. O bakımdan durumu olabildiğince idare etmeye çalışıyorlar" dedi.

09 Eylül 2014 Salı 14:20
'CAMİLERDE MASKELİ MÜŞRİKLER KOL GEZİYOR'

 Öztürk hoca, 'Müşriklere Karşı Tavrımız Ne Olmalı' isimli makalesinde şirk kavramını ele aldı. Emevîleri aynen takip eden saltanat dincilerinin bugün aynı yolu izlediğini ve Kur’an’ın tanıttığı şir-kin örtülü kalması için her oyunu oynadıklarını kaydederek, şunları söyledi: " Şirk, Müslüman kitlelere, Kur’an’ın ve Hz. Peygamber’in anlatığı gibi hiçbir zaman anlatıl-madı. Konuyu, Kur’an’ın ve Hz. Muhammed’in beyanlarına uygun olarak anlatan ilk eser benim ‘Din Maskeli Allah Düşmanlığı: Şirk’ adlı eserimdir. Neden anlatmadılar şirki? Çünkü Kur’an’ın anlattığı şirk, Arap-Emevî saltanatının din diye dayattığı şeyin ta kendisiydi. Emevî Arabizmi Kur’an’ın tanıttığı şirkin anlatılmasına izin verseydi kendisinin gerçek kimliğini deşifre ettirmiş olacaktı. Buna izin veremezdi. Şirkin tevhit dinine karşı bir din olduğunu söy-lemiyorlar; şirki ateizm veya dinsizlik diye tanıtarak kitleleri aldatıyorlar. Şirki Kur’an’ın ta-nıttığı şekilde tanıtırlarsa camilerde bir yığın maskeli müşrikin kol gezdiği ortaya çıkacak ve dinciliğin mas-kesi düşecek. O bakımdan durumu olabildiğince idare etmeye çalışıyorlar.

Bana sataşmalarının sebebi, benim bu durumu Kur’an’ın karşı çıkılamaz hüccetleriyle ortaya koyarak insanlığı ve Türk halkını uyandırmamdır. Ben; ‘Allah ile Aldatmak’, ‘Din maskeli Allah Düşmanlığı: Şirk’, ‘Maun Suresi Böyle Buyurdu’ ve ‘Kur’an’da Lanetlenen Soy’ adlı kıyamet koparan kitaplarımla, maskeli müşrik olan dincilerin maskelerini yırttım veya tama-men düşürdüm. Benden nefret etmelerinin sebebi budur. Şaşılacak bir şey yok.
Şirk konusunda uyanmak isteyenler, ‘Şirk’ adlı kitabımı mutlaka okuyacaklardır; başka çare yoktur. Mektuptaki sorunun özel cevabına gelince, o şudur: ‘Müşrikler’ denince Kur’an bir kategorik topluluk anlamaz; şirke batmış kişileri anlar. Bir müşrik, Allah’a inanabilir, namaz kılabilir, oruç tutabilir, hacca, umreye gidebilir. Ama bun-ları yapması onu müşriklikten kurtaramaz. Bakacağımız esas nokta şudur:
Bir kişi, Allah ile insan arasında yaklaştırıcılar, şefaatçılar, kurtarıcılar kabul ediyor mu! Al-lah’ın yetkilerinin bir kısmını bir biçimde birilerinin kullanmasına seyirci kalıyor mu! İnsan haklarını çiğniyor, kamu haklarını yiyor mu! Dine, ibadet hayatına ve özellikle de namaza riya bulaştırıyor mu! Buna bakacaksınız; bunlara bulaşarak müşrik durumuna düşmüş kimsey-
le evlenmeyeceksiniz, onun kestiği eti yemeyeceksiniz, onunla aynı safta namaz kılmayacak-sınız. Çünkü Kur’an’a göre, müşrikler ‘Allah düşmanıdır ve bizatihi pisliktir.’ (Tevbe suresi, 28, 114)
Bu kadar açık ve net."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.09.2014 10:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aydın bal 2014-09-09 15:28:14

Ağzına sağlık hocam keşki senin gibi tertemiz insanlar olsaydı ve senin emsalin gibi. Ama nerde inanın Türkiye Türkiye likten çıkmış durumda ve neyazıkki çaresini inşallah bulurlar teşekkür ler hocam

Avatar
mehmet gürel 2014-09-09 18:18:17

Atasözü Dogru söyle yeni dokuz köyden kovarlar diyor. Hocam bunu yaşadi. Inşaallah onuncu köye muhtar olur. Bu gösteriş müslüman lari işbaşinda oldukca gerçek islamin anlaşilmasina izin vermeyeceklerdir. Temennimiz aklini kullanamayan bu dinde felsefe düşmani nakilcilerin yani sadece duydugunu tekrarlayan papaganlarin bir an evvel gelir.

Avatar
Şenol Varnalı 2014-11-02 19:26:04

sayın hocam benden önce sorulmuş ve cevaplanmış olabilir fakat bilgim olmadığı için ben ricamı iletmek istiyorum eserlerinizi sesli kitap şeklinde sunmanız mümkün mü bu hem okuma problemi olan kişilere hemde görme engelli kişilere büyük bir rahatlık sağlayacaktır.

Saygılarımla
Dr.Şenol Varnalı