'BUNLAR ALLAHSIZ, ALLAH'SIZ'

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hocamız, bugün din avukatlığını kimselere bırakmayan çevrelerin gerçekte ahlaksızlık öncüsü olduklarını belirterek, " Ahlak yok ama onun dışında hırsızlık, talan, soygun ve daha birçok kötülük var" dedi.

27 Aralık 2014 Cumartesi 22:34
'BUNLAR ALLAHSIZ, ALLAH'SIZ'
İşte hocamızın birbirinden değerli o açıklamaları:

İslam dünyasında Allah'ın bu muazzam dininin başına bela olanlar bu dine Allah'ın avukatı hatta vekili, ortağı gibi sahiplik iddiasındalar. Ahlak yok, imanın ne olduğunu bilemeyiz onu Allah bilir ama emarelerine bakarsan o da yok. Helal lokma yok, insaf yok, merhamet yok, vicdan yok, Hak'ka saygı yok. Ne var? Allah'ın dininin avukatlığı var. Herkesin müslümanlığı konusunda not verme yetkisi onların elinde. Kimin kaçıncı sınıf müslüman olduğu, kimin cennete gidip gitmeyeceğine onlar karar veriyor bunlar var ama ahlak yok. Hırsızlık var, talan var, yolsuzluk var, hak ihlali var, kötülük var. Bunlar da en öne çıkmış özellikleri. İç dünyalarına girersen iğrenirsin zaten onlarla.  Nasıl olacak bu iş?

Böyle bir dinin, böyle bir kitlenin, böyle bir coğrafyanın yarını olur mu? Şimdi insanlık buna karşı kendini savunmaya almaz mı? Bu tehdite karşı kayıtsız kalabilir mi insanlık?

Ey ahali bir defa şunu anlayalım: İslam dendiği zaman bir defa İslam mı var sanıyorsunuz. İbni Teymiye bin 300 yıl önce yaşamıştır. O zaman diyor ki, 'iki din vardır. Biri indirilen din o Kur'an'ın kapakları içindedir. Bir de uydurulmuş din vardır. Yapısı değiştirilmiş, uydurulmuş, yozlaştırılmış. Müslümanların yaşadığı bu ikinci dindir, Kur'an'ın dini değildir' diyor. 700 sene önce. Peki şimdi düzeldi mi? Peygamber mi geldi de düzeltti bunu? Hiçbirşey düzelmedi, herşey kötüye gitti ve bugünlere geldi. Şimdi Maun mücrimi ekipler işbaşında.

Gerçek Kur'an müminlerini konuşturmuyorlar, konuşanları reformist olarak gösteriyorlar. Bunlar Allah'sız, Allah'sız."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.12.2014 23:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
nigar yigit 2015-01-01 13:10:42

Hocamin yorum ve aciklamalarin.dan eserlerinden kendi dinimizi ogrendim onun icin.dirki hic kimseden ne alacagim nede ogrenecegim var hacama minnet borcum var bize dogru yolu goster.di sayesinde hurafelerden arinmis bir inancim var ari duru islamiyetin bugunku haline bakilinca insana igrenti geliyor ozellikle bastakilerin yardimiyla .da git gide bozuldu sonsuz tesekkurler hocam saygilar sunarim.

Avatar
Ersan Baltacı 2015-01-01 15:36:50

Sayın hocam ben sıradan bir kişiyim fakat Türkiye'yi yöneten şuanki zihniyet zoruma çok gidiyor ve böyle bir yobazlığı böyle bir cahil iktidar olduğu için tahammülüm kalmadı yeter artık bir şeyler yapalım sizden çözüm bekliyoruz hocam? ??

Avatar
Mert Şentürk 2015-01-01 16:27:52

Allahsız diyerek onlardan bir farkın kalmıyor. Onu Allah bilir böyle bir yorum yapacak cesareti nerden buluyorsun sen hayırdır

Avatar
Bünyamin dönmez 2015-03-03 16:38:13

Hocam çok çok haklısın kuralın gerçek anlamını bizlere anlatıyorsun uzun ömürler dilerim