'BÖYLE BİR PEYGAMBER HİÇ YAŞAMADI'

İhsan Eliaçık hoca, özellikle son zamanlar İslam Peygamberinin kılık kıyafeti üzerinden yapılan propagandaları değerlendirdi, " Adeta bir şeyh profili çiziyorlar. Yok böyle bir peygamber" dedi.

10 Aralık 2014 Çarşamba 12:29
'BÖYLE BİR PEYGAMBER HİÇ YAŞAMADI'

 İşte hocamızın o açıklamaları:

"Peygamberimiz güya ayakları şişinceye kadar namaz kılarmış. Peygamberimiz neredeyse hiçbir iş yapmaz yedi yirmidört başını secdeden kaldırmazmı. Uydurma. Tüm bunlar uydurma. 

Bunlara göre beyaz bir postun üzerinde oturan yaşlı bir şeyh gibi Peygamber. Cübbeli Ahmet gibi sakallı hatta onun şeyhi gibi eli ayağı tutmuyor, konuşamıyor bile ama insanlara feyz veriyor. Peygamberi bir şeyh olarak görüyorlar. Ve sabahlara kadar namaz kılıyor, ayakları şişiyor, gece gündüz ibadet ediyor sanıyorlar. Elinde tesbih çeken, postun üzerinde vaaz veren, gelenlerin kalbini okuyan birisi zannediyorlar. Peygamber böyle değildi. Böyle bir peygamber yeryüzünde yaşamadı. Böyle bir peygamber, bunların anlattığı peygamber yeryüzünde yaşamadı bunların hepsi kurgusaldır, uydurmadır. 

Peygamberimiz mescidde bir postun üzerinde on dakikadan fazla oturmazdı, sürekli hareket halindeydi. Saçları uzundu, genç görünümlüydü öyle Cübbeli Ahmet'e ya da onun benzerlerine benzemezdi. Onlar peygambere benzemek için yapıyorlar ama peygamberin sünneti içinde yaşadığı toplumun genel, yaygın kıyafeti neyse onu giymektir. Peygamber, Arapların giyindiği gibi giyinmiştir, Ebu Cehil'in giyindiği gibi giyinmiştir. Kıyafet konusunda onlardan farklılaşmamıştır. Yani içinde yaşadığı toplumun kıyafeti neyse onu benimsemiş, öyle giyinmiştir. Bir kılık kıyafet devrimi yapmamıştır. Yani asıl sünneti aslında böyle davrananlar yapıyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.12.2014 12:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ayşe Ziya 2014-12-11 00:10:24

Yedi yirmidört namaz kılıp ibadet eden kişi kim olursa üretmeyen çalışmayan biri .Bunu söyleyenler peygambere hakaret etmekle kalmıyor kurandaki Allahın çalışın buyruğunu da bilmiyor. Safradan atıyor yani.

Avatar
ihsan ceylan 2014-12-10 14:03:35

böyle bir peygamber için ölürüm ben ölürüm

Avatar
nuri uslu 2014-12-10 19:27:31

Siz hz.muhammedi anlattınız. Onlar hz.muhammedden bahsetmiyorlarki.

Avatar
Kadriye Büyükeser 2014-12-11 00:48:25

hayal dünyasının sınırlarını bile zorlamaktan aciz dar kafalı insanların dar yorumları ile ortaya çıkan peygamber tablosu da şişen ayaklardan ibaret olacaktır...peygamberler her ne kadar örnek olmaya çalışırsa çalışsın dar kafalar bir tek zaviyeden görmeye devam ederler.

Avatar
Nur 2014-12-11 07:19:06

Aslında Cübbeli hoca genç ama o sakal ve cübbe giyerek kendini daha yaşlı ve saygın göstermeye çalışıyor
İstanbulda zenginlerin oturduğu havuzlu milyon dolarlık villasında oturup ahkam kesiyor
Neden Peygamberimiz gibi sade ve sıradan halkın arasında yaşamıyor?
İşin en acı yanı bu ve bu gibilerini dinleyip onların dediğine inanan insanlara acımamak mümkün değil

Avatar
selçuk yıldız 2014-12-11 11:15:08

% 99 müslüman olan bir ülkede namaz kılmayanların oranı % 69 szaten fiili olarak namaz niyaz ömrünü tamamlamış tartışılmaya bile değmez.

Avatar
İsmail kartal 2014-12-10 14:08:05

Millet de oluyordu zaten

Avatar
osmanlı imp 2014-12-12 20:26:43

hala tartışıyoruz acaba onun istediği gibi ibadet yapabiliyormuyuz,emantlerine sahipmiyiz önce bunları br aşalım sonragerisine bakalım