"BENİN ANLATTIĞIM HALK İSLAM'IDIR"

İhsan Eliaçık hoca, " Halk hurafeci değildir, hurafeci olan dini çevreler, tarikat ve cemaat eğitimlerinden geçenlerdir" dedi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 11:50

 Eliaçık hoca, kendisine yönelik eleştirilere sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Eliaçık hoca, " İktidar yandaşlarıyla aramızdaki mesele ne dini görüşlerimiz, ne hurafelere karşı çıkışımız falan değildir; tamamen siyasidir. Bugün biat et, istersen en aykırı şeyleri savun baştacısın" dedi.

Güçlüyü gücünün zirvesindeyken eleştirebilmenin mertlik, düşene vurmanın ise namertlik olduğunu kaydeden Eliaçık hoca, şunları söyledi: " Şu an iktidarda olmayanı eleştirmek ahlaki değildir. Ben verdiğim vergiyi kimin kullandığına bakarım. Ahlaki olan yaşayan muktediri eleştirmektir. Ben ahlaksızlık yapmam! Adam hırsızları, faizcileri, yolsuzları eleştir Müslümanları değil diyor. Peki bunu müslüman dediklerin yaparsa...Adamlık tam da burada beli olur, hadi bakalım... II. Beyazıd'a Kalenderilerin suikastı başarısız olunca darbe girişimi, paralel yapı ilan edilip tüm okulları, tekkeleri, zaviyeleri kapatılır... (!) Benim anlattığım halk İslamıdır. Kalendermeşreptir. Fazla sofuluğu sevmez, çiğ köfte lahmacun yer, cumaya gider,arada iki tek atar, başını tam örtmez fakat.. helal lokma getir,harama uçkur çözme,kul hakkı yeme, adam ol canımı ye diye konuşur... Bizim anlattığımız din anlayışı Anadoluda binlerce evde yaşar ve yaşatılır. Kur'an ve ekmek yere düşmez, alınır öpülür yükseğe konur.22 Kitapta anlattığım bundan başka bir şey değil.. Benim anlattığım din yorumu halkın ruhuna,örfüne,zevkine,algısına uygundur. Örgütsüz halk hurafeci değildir; hurafeci olan dini çevreler, İHL,tarikat,cemaat eğitimlerinden geçenlerdir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.07.2014 11:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol