ATATÜRK EBEDİ CUMHURBAŞKANIMIZDIR

Atatürk'ün biyografisini kaleme alan İlber Ortaylı, "Atatürk dünya tarihinin nadiren gördüğü bir dehadır. Cumhuriyet demek Kemal Atatürk demek, her şeyden evvel kanun, nizam ve hukuk demek. O, hakikatten bir cumhurbaşkanıdır. Ebedi cumhurbaşkanımızdır. Bu vasfı inşallah başkaları da kazanır ileride" dedi.

19 Ocak 2018 Cuma 04:30

İlber Ortaylı'nın ilk biyografi kitabı olan ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tanıtımı D&R ev sahipliğinde önceki gün Pera Palace'da gerçekleşti. Etkinliğe Demet Sabancı, Yağmur Şatana, Tayfun Beyazıt, Murat Gülsoy, Görgün Taner, Doğan Hızlan, Tolga Zengin, İlham Gencer, Suat Suna, Monik İpekel, Metin Uca, Neşe Gönül gibi iş, sanat, cemiyet ve spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

‘BİLMEDİĞİMİZ BİRÇOK KONUYU ÖĞRENECEĞİZ’

D&R Genel Müdürü Cem Eriç, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyleyerek, “Özellikle İlber Hocamızın kaleme aldığı, dünya tarihinin eşsiz dehası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biyografisini toplumun her kesiminin okumasını bekliyoruz. Eminim ki, İlber Hoca’dan Ata’mızla ilgili bugüne kadar hiç bilmediğimiz birçok konuyu öğreneceğiz. İlber Hoca’nın kaleminden Atatürk’ün kişisel özelliklerinin de anlatıldığı bu kitabı okumak büyük keyif olacak” dedi.

‘ATATÜRK DEMEK KANUN, NİZAM VE HUKUK DEMEK’

İlber Ortaylı, okul gazetesine yazdığı ilk yazının Atatürk hakkında olduğunu ve Atatürk için yazmanın her Türk aydınının görevi olduğunu belirterek sözlerine başladı ve şunları söyledi: “Her iki savaşta Atatürk’ün ordusunda bulunan erleri, çavuşları, yurt dışında bulunan diplomatları, o dönemin bilginlerini tanıdım, onlarla konuşmalarım oldu. Atatürk dünya tarihinin nadiren gördüğü bir dehadır. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, hiçbir mağlup milletin direniş göstermediği zamanda siviller ve askerlerle dünyaya meydan okumuştur. Cumhuriyet demek Kemal Atatürk demek, her şeyden evvel kanun, nizam ve hukuk demek.”

‘ATATÜRK EBEDİ CUMHURBAŞKANIMIZDIR’

Türkiye’nin bugün modern bir tıp ordusu, mühendis ordusu olduğunu belirten Ortaylı, Atatürk’le ilgili şöyle dedi: “O, hakikatten bir cumhurbaşkanıdır. Ebedi cumhurbaşkanımızdır. Bu vasfı inşallah başkaları da kazanır ileride. Ama şimdilik o.”

Ayrıca Prof. Dr. İlber Ortaylı 20 Ocak Cumartesi saat 17:00'da D&R İstinye Park'ta düzenlenecek imza gününde okurlarıyla bir araya gelecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol