Arap İmam Öyle Bir Konuştu ki...

Mescid-i Haram'ın kapatılması ve korona virüsü ile ilgili konuşan Arap imamın sözleri sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

25 Mart 2020 Çarşamba 15:35
Arap İmam Öyle Bir Konuştu ki...

Arap imamın korona virüsle ilgili ibretlik sözleriAna Sayfa» Güncel25.03.2020 13:36Mescid-i Haram'ın kapatılması ve korona virüsü ile ilgili konuşan Arap imamın sözleri sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Sosyal medyada yayılan Arap imamın corona virüse ilişkin sözleri gündem oldu.Corona virüsle ilgili konuşma yapan Arap imam, salgından önce kul hakkın yendiğine dikkat çekti.Özeleştiri yaparak "Gelin beraber aynada bir anlık kendi yüzlerimize bakalım" diyen Arap imam,"koronadan önce  kin vebası, haksızlık vebası, ihanet vebası, günahkarlık vebası" ifadelerini kullandı.Arap imam, şöyle konuştu:

'KORONADAN EVVEL HAK YİYENLER BİZLER DEĞİL MİYDİK?'

"Ne şiddetli bir hüzün var bugün üzerimizde. Arap ülkelerindeki mescitler boşaltılmış. Biz Arapların mescitleri bomboş kalmış. Ne yaptık biz ki Allah bizleri mescitlerinden kovdu? Dün peygamber mescidinin kapılarını kapatıyorlar. Ne yaptık da bizi peygamber mescidinden kovdu? Söyleyin en insanlar biz ne yaptık? Gelin de beraber aynada bir anlık kendi yüzlerimize bakalım. Koronadan evvel hak yiyenler biz değil miydik? Biz değil miydik koronadan evvel banka faizleri için sıraya giren? Fakat bugün ağlıyor, sızlanıyoruz mescitler kapandığı için. Çünkü Allah’ın kapıları yüzümüze kapanmıştır."

'KORONA BİTİNCE ESKİ HALİMİZE DÖNECEĞİZ'

"Çünkü bu vedan önce aramızda kin vebası, haksızlık vebası, ihanet vebası, günahkarlık vebası vardı. İşte böyle. Korana bitecek. Sonra biz eski halimize döneceğiz. Bizler şairin dediği gibi; Alla’a dua ediyoruz  denizin ortasında gemimizi karaya çıkartsın diye, karaya varınca da isyan ediyoruz."

KUTSAL ŞEHİRLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞIDiğer yandan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, koronavirüs salgını nedeniyle öğlen 15.00'den itibaren Riyad, Mekke ve Medine'de sokağa çıkma yasağı uygulanması emri verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.03.2020 07:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol