'ALLAH'IM BENİ ONUNLA AYNI CENNET'E KOYMA'

Rize'de inşa ettiği minareye çıkan Hasan Yazıcı, Cami Yaptırma Derneği'nin 5 bin 250 lira alacağını ödemediğini öne sürerek "Allah'ım beni onunla aynı cennete koyma. Eğer onu cennete koyacaksan benim için başka cennet yarat" diye köylülere seslendi

09 Mayıs 2013 Perşembe 12:57
'ALLAH'IM BENİ ONUNLA AYNI CENNET'E KOYMA'

 Suriye’de Esad ordusuna karşı savaşırken öldürülen 22 yaşındaki Burak Yazıcı’nın babası olan minare ustası Hasan Yazıcı, Güneysu ilçesi Yeniköy Köyü’nde Yeniköy Cami’nin minaresini yapımı için Cami Yaptırma Derneği ile 15 bin TL’ye anlaştı. Paranın bir bölümünü minareyi yaparken alan Yazıcı, yaklaşık 2 ay önce oğlu Burak Yazıcı’nın  Suriye’de öldürülmesi sonrasında iki ay çalışamadı.

Geçen Cumartesi günü 25 metre yüksekliğindeki minareyi tamamlayan Hasan Yazıcı, iddiaya göre Cami Yaptırma Derneği Başkanı Muharrem Kaya’dan, alacağı olan 5 bin 250 TL’yi istedi ancak alamadı. Bunun üzerine Rize Valiliği, Güneysu Kaymakamlığı ile İlçe Müftülüğü’ne giden fakat sonuç alamayan Yazıcı, bu sabah inşa ettiği minarenin şerefesine çıktı, benzeri pek görülmüyen ilginç bir eylem gerçekleştirdi.
MİNAREYE ÇIKTI, KÖY HALKINA SESLENDİ
Minareden köy halkına ve çağırdığı gazetecilere seslenen Yazıcı, Türkiye genelinde 140 minare inşa ettiğini ancak böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını anlattı. Yazıcı şöyle dedi:
"Bugüne kadar hiçbir camide dolandırıcılıkla, paramızın verilmeyişi ile karşılaşmadım. Böyle bir olayın Başbakanımızın ilçesinde yaşanması beni üzdü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan cami derneği başkanına, ’Paramı ver, ihtiyacım var’ dedim. ’Allah bana verecek, ben de size. Allah bana verirse ben seni ararım, siz beni aramayın’ diyerek beni oyaladı. ’Suriye’deki oğlumun mezarına gideceğim, param yok dedim’ ama denletemedim. El emeği ile çalışan ustalara bu zulüm yapılır mı? Allah'ım beni onunla aynı cennete koyma. Eğer onu cennete koyacaksan benim için başka cennet yap."
KÖYLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ
Minareden inen Yazıcı’ya cami önünde kendisini dinleyen bazı köylüler tepki gösterdi. Köylüler ustanın parasının ödeneceğini, ancak ekonomik sıkıntı nedeniyle gecikebileceğini belirterek yaptığının doğru olmadığını savundu.
Muhammet KAÇAR/GÜNEYSU (Rize)

DHA





Son Güncelleme: 09.05.2013 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol