'ALLAH O KAZIĞI ALIP, EVİRE, ÇEVİRE...'

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hocamız, cami aboneliği ile kimsenin Müslümanlığını garanti göremeyeceğini söyledi.

24 Kasım 2014 Pazartesi 12:16
'ALLAH O KAZIĞI ALIP, EVİRE, ÇEVİRE...'
Hz. Peygamber'in 'Bütün ümmetlerin batışı mabed yarışı ile olacaktır. Benim ümmetim de böyle batacaktır' sözünü bu toplumda kimsenin bilmediğini söyleyen hocamız,Peygamberler tarihinde sadece bizim peygamberimizin cami yıkan bir peygamber olduğunu bilmez bu millet. Kur'an, 'insanlara zarar veren mescid' tabirini kullanıyor dolayısıyla hayatında bir mescid yapmış, bir mescid yıkmıştır Hz. Muhammed. Böyle bir peygamber işte. Camiye abone olmakla kimse Müslüman olamaz kimse kendini kandırmasın. Hadi millet aptal ama tarihi aptal yerine koymayın. Tarih çarptı mı fena çarpar. Haşa Allah'ı aptal yerine koymayın. Niçin Kur'an kaç yer de diyor ki, 'Bunlar Allah'a oyun oynamaya kalkarlar.' 
'Allah'a kazık atmaya kalkarlar' amiyane tabirle. Ama Allah da o kazığı, o tuzağı çevirir ve bunların kafasına geçirir. Kaybeden bunlar olur.
Ben bunlara bazen diyorum ki, şu ayetleri çıkarın Kur'an'dan ben de o zaman susayım. Din felsefe yapılarak yürütülmez. Dinin bir sahibi var, biz yorum getiririz. Kur'an, 'namazını riya edenlere lanet olsun' diyecek sen de bana kalkıp Maun Suresi'ni niye yazdın diyeceksin. Yahu senin vicdanın var mı bunu bana nasıl söylüyorsun?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.11.2014 10:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ergüner Gören 2014-11-24 17:32:27

Asırlardır İslam Alemi ALLAH ile aldatılıyor Sn. Öztürk de bunu açık yüreklilikle dile getiriyor. Ömrü uzun olsun ve söylemeye devam etsin.

Avatar
H 2014-11-24 14:16:46

Helal olsun allah razı olsun ama çok azan kendi başını yer İnşallah. hocam hangi kanaldasın hasret kaldık

Avatar
Ergüner Gören 2014-11-24 17:32:51

Asırlardır İslam Alemi ALLAH ile aldatılıyor Sn. Öztürk de bunu açık yüreklilikle dile getiriyor. Ömrü uzun olsun ve söylemeye devam etsin.