AKP'NİN ANKETÇİSİ: AKP'DE PANİK VAR...

Sosyal Araştırmalar Merkezi Andy-Ar’ın genel müdürü Faruk Acar, AKP Genel Merkezi'nde 'doğal bir panik havasının hakim olduğunu' söyledi.

23 Nisan 2018 Pazartesi 16:36

Türkiye, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin erken seçim önerisi sonrasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 24 Haziran'da seçime gidiyor. Erken seçim, gözleri Meral Akşener'in Genel Başkanlığını yaptığı İyi Parti'ye çevirdi.

Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Faruk Acar, "Doğal bir panik var. Çünkü 60 gün içerisinde hiç olmayan bir sistemi oylayacaksınız. Milletvekillerinin henüz 1.5 yıllık görev süreleri varken, şimdi, “Tekrar aday olacak mıyım?’’ panikleri var" şeklinde konuştu. Açıklamanın bazı bölümleri şöyle:

* Abdullah Gül aday olur mu? Olursa bu tablo değişir mi?

Olacağını sanmıyorum. Belki biraz daha zaman geçseydi, Türkiye’de şartlar Abdullah Gül’ün lehine gerçekleşecek şekilde değişseydi mümkün olabilirdi. Ama şu an itibarıyla 15 gün içerisinde hayati olarak vereceği bir karar var, ki Abdullah Gül’ün düşünen, tartan, adım atmadan önce oyunu kurmaya dikkat eden bir karakter olduğunu hepimiz biliyoruz. O nedenle doğrudan hızlı bir şekilde hata yapmayı istemez.

* Peki, AK Parti Genel Merkezi’nde nasıl bir hava var? Panik var mı?

Tabii doğal bir panik var. Çünkü 60 gün içerisinde hiç olmayan bir sistemi oylayacaksınız. Milletvekillerinin henüz 1.5 yıllık görev süreleri varken, şimdi, “Tekrar aday olacak mıyım?’’ panikleri var. Şu anki durumdan daha farklı bir Meclis olacak. Milletvekilleri yeniden vekil olmazlarsa da bakanlık olma ihtimallerinin bulunduğu bir durumun içine girecekler. Ama seçim olup bittikten sonra ikisinin de olmama ihtimali de var.

* Parlamentoda sürpriz bir tablo ortaya çıkabilir mi?

Zaten kesin sürpriz çıkacak. Toplam oy oranlarında özellikle AK Parti ve CHP’de yaşanacağını düşünüyorum.

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
AKPFaruk AcarAndy Ar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol