Mesih Paşa kimdir, Barbaroslar Mesih Paşa'yı oynayan Yıldırım Gücük kimdir?

TRT 1'de yayımlanan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinde ekrana geldi. Dizide Mesih Paşa'ya ise başarılı usta oyuncu Yıldırım Gücük hayat veriyor. İzleyenler ise Yıldırım Gücük kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularını yöneltiyor

10 Şubat 2022 Perşembe 18:49
Mesih Paşa kimdir, Barbaroslar Mesih Paşa'yı oynayan Yıldırım Gücük kimdir?

MESİH PAŞA TARİHTE KİMDİR?

II. Bayezid saltanatında 1499-1501 yılları arasında sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.

Paleologos Hanedanı'na mensup olan Paşa, son Bizans imparatoru XI. Konstantinos'un yeğeni olur. Beylerbeyliği ve vezirlik görevlerini yerine getirmiştir. 1480 yılında yapılan Rodos seferine serdar olarak atanmış ancak adanın alınamaması sonrası vezirlikten azledilerek Gelibolu sancakbeyliğine gönderilmiştir. Ardından divanda vezir bulunurken Çandarlı (2.) İbrahim Paşa'nın vefatı ile vezir-i azam olmuştur.

1501 yılında Galata'daki barut mahzenine yıldırım düşmesiyle çıkan yangının söndürülmesi için çalışırken, Galata kadısı ile bulunduğu yüksek yerden düşerek yaralanmış ve birkaç gün sonra da hayatını kaybetmiştir.

YILDIRIM GÜCÜK KİMDİR?

Gücük, 24 Mayıs 1973 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi Konservatuarı Oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu.

Yıldırım Gücük, 2018’de TRT ekranlarına gelen Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinin oyuncu kadrosunda yer aldı. 2019-2020’de rol aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Erdem karakterini canlandırdı. 2020’de Ramo dizisinde oynadı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol