GENERAL KADROSU TIKANDI...

Tutuklu generaller ve geçen yılki istifalar dengeyi değiştirdi. Kadro boşalmadığı için, 16 KorgeneraLve amiralden sadece biri Or olacak. Temditlerde sıkıntı var.

28 Haziran 2012 Perşembe 12:59
GENERAL KADROSU TIKANDI...

 Yüksek Askeri Şura 1-4 Ağustos tarihlerinde 125 General ve Amiralin durumlarını görüşmek üzere toplanıyor. Geçen yıl üst düzeyde yaşanan istifalar sonucu yapılan atamalar nedeniyle, bu yıl tek Or kadrosu boşalacak. Bu nedenle terfi sırası gelen 16 Korgeneral ve Amiralden sadece Kara Kuvvetlerinde bir kişi Orgeneral olabilecek. Tutukluluk nedeniyle Generallerin temditlerinde de sıkıntı yaşanacak.

Bu yılki YAŞ listesinde Kara kuvvetlerinde Korgeneral rütbesinde bulunan ve terfi sırası gelen 10 isimden 6’sı tutuklu bulunuyor. Deniz Kuvvetlerindeki 2 Koramiral ile, Hava Kuvvetlerindeki 4 Korgeneralden de 2’si tutuklu… Bu yıl Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarında değişiklik olmayacak.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu görevlerini sürdürecek. Kara Kuvvetlerinde ise emekli olacak Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner’in yerine sadece bir Korgeneral, Or olacak. YAŞ’ta durumları ele alınacak ve yasa gereği terfi edemeyecek olan tutuklu Korgeneral ve Amiraller ile terfi sırasındaki diğer Korlar şöyle:
KARA KUVVETLERİ: İsmail Hakkı Pekin (Temditli-tutuklu), Nejat Bek (Temditli-Tutuklu) Ömer Necati Özbahadır (Temditli) Mustafa Korkut Özarslan (Temditli-Tutuklu), Galip Mendi (Temditli) Raif Akbaş, Mehmet Emin Alpman, Mehmet Eröz (Tutuklu) Tevfik Özkılıç (Tutuklu) Yurdaer Olcan (Tutuklu)
DENİZ KUVVETLERİ: Mehmet Otuzbiroğlu (Temditli-tutuklu) Kadir Sağdıç (Tutuklu)
HAVA KUVVETLERİ: Korcan Pulatsü (Temditli-tutuklu), Ziya Güler, 
(Temditli-tutuklu) Abidin Ünal, Veysi Ağar  (Gazeteport)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol