'Yüzbaşıyım' Dedi, Dini Nikah Kıydı, 3 Ay Beraber Yaşadı Ve...

Kahramanmaraş'ta kendisini Jandarma Yüzbaşı olarak tanıtan bir şahıs, 3 ay dini nikahlı yaşadığı 23 yaşındaki kadını ve kuzenini dolandırdı. Olay akıllara durgunluk verdi.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 13:50
'Yüzbaşıyım' Dedi, Dini Nikah Kıydı, 3 Ay Beraber Yaşadı Ve...

Çiğdem Savran, 'çok profesyonel bir dolandırıymış' dediği Arif S. isimli şahsın kurbanı oldu.

Güzellik Uzmanı olan Savran, 14 Mayıs tarihinde İstanbul'da tatildeyken Arif S. ile sosyal bir platformda karşılaştı. Merhaba ile başlayan diyalog duygusal yakınlaşmaya dönüştü. Kendisini Jandarma Yüzbaşı olarak tanıtan şahıs, Çiğdem Savran ile dini nikah kıyıp birlikte yaşamaya başladı. Ancak üç ay sonra ortalık karıştı.

İşte ayrıntılar:

NAMAZDAN İMAMLA GELDİLER, NİKAHIMIZ KIYILDI"

Şikayetim nedeniyle 1 ay uzaklaştırma kararı verildi. Arif S., 'oturduğumuz yerden para kazanırız' diyerek telefonumu sattırıp 13 bin liramı aldı. Kuzenime de 14 bin lira kredi çektirip onu da dolandırdı.
Kendisi sosyal medyadan bana yazdı. Mesajında numarasını bırakıp 'Ben askeri personelim, yüzbaşıyım' dedi. Ben de kendisine 'Seni ne hakla arayacağım, kimsin ki?' dedim. 'Peki, sen bana ulaşma, ben sana ulaşırım' dedi, ertesi sabah kendisi beni aradı. Numaramı nereden bulduğunu sorunca; 'Ben askeri personelim, elim kolum uzundur, her şekilde senin numaranı bulurum ve senin geçmişinle alakalı her şeyi biliyorum' dedi. Gerçekten de her şeyimi öğrenmişti. Beraber dayımlara gitmiştik, orada evlilikten konu açıldı. Namaza gittiler, gelirken yanlarında imam da vardı. Orada hemen hızlı bir şekilde dini nikahımız kıyıldı. Nasıl olduğunu biz de anlamadık, ailem de kendisine inandığı ve sevdiği için pek de tepki vermedi."

b61c5cab7b4fbeb45849b59fe7373db2

DOLANDIRICI OLDUĞUNU ANLAMAYA BAŞLAYINCA...

"Herşey adeta ışık hızıyla gelişti. Dini nikahtan sonra evimde birlikte yaşamaya başladık. 3 ay boyunca beraber yaşadık. Hal hareketlerinden, yaptığı işlerden dolayı dolandırıcı olduğunu sezmeye başladım. Kendisine 'Bilmediğim bir şey mi var, yalan mı söylüyorsun bana?' diye sordum. Kendisi 'Hayır' dedi ve askeri personel olduğunu söyledi. Kuzenimi 14 bin lira, beni 13 bin lira dolandırdı. İnsanlardan benim hesaplarımı kullanarak paralarını alıp, insanları engelleyip hiçbir şekilde irtibat kurmuyordu. Ben kendisinden şüphelenince ayrıldık, kendisine evimden gitmesini söyledim. Evimden gittikten sonra beni tehdit etmeye başladı. 'Seni öldüreceğim, fare deliğine de girsen seni bulacağım. Sen benim hayatımı bitirdin, ben de senin hayatını bitireceğim' diyerek tehdit etti. Önce savcılığa oradan da emniyete gidip şikayetçi oldum. Zaten kendisinin dolandırıcılık ve farklı suçlardan 18 kaydı varmış." 

e9dffee332f67eb0d8ce45ce798ead97

BAŞKA KADINLARI DA DOLANDIRMIŞ...

"Hakkında araştırma yaptım. Başkalarını da dolandırmış. Benim haricimde bildiğim 2 kişiyi daha dolandırmış. Birisinden 'bir ürün satacağız' diye 100 bin lira kapora istemiş. Diğeri de bir bankada çalışan bayan. Onu da 350 bin lira kadar dolandırmış, arabasını sattırmış, altınını ve banka hesaplarını almış. 'Evleneceğiz' vaadiyle 6 ay görüşmüşler. Bu 6 ayın için de zaten ben de kendisinin hayatındaydım. Yani ikimizi birden idare edip, '2 hafta sonra evleneceğiz, seni ailemle tanıştırmaya götüreceğim' demiş. Daha sonra ailesinin koronavirüs olduğunu söyleyip 1 hafta ileriye atmış. Hatta kadın yatak odası takımına kadar almış. Gerek benim yaşadıklarım, gerek çevremdeki insanların bu dolandırıcılıktan dolayı yaşadıkları, şikayet için gittiğim emniyette 18 suç kaydını öğrendikten sonra tek kelime diyebiliyorum. Çok profesyonel dolandırıcıymış" dedi.

Polis, Arif S.'yi arıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.08.2022 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol