Yeni İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç Kimdir

İstanbul Baro seçimleri yapıldı. Avukat Filiz Saraç baro tarihinde ilk defa kadın başkan seçildi.

23 Ekim 2022 Pazar 18:58
Yeni İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç Kimdir

Peki Avukat Filiz Saraç kimdir, Filiz Saraç'ın özgeçmişi nedir sorularının cevabı haberimizde.

Filiz Saraç Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi / İstanbul Barosu Avukatlarından

1968 yılında  Trabzon’da doğmuştur, aslen Gümüşhane’lidir. 

1991 tarihinden bugüne İstanbul Kadıköy’de serbest avukatlık yapmaktadır.

1984 - 1988 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk eğitimi almıştır.

Sonrasında Kamu Hukuku dalında yüksek lisans yapmıştır.

İstanbul Barosu’nda;

1996- 1998 Yönetim Kurulu Üyeliği,

2002-2004 Genel Sekreterlik,  

2004-2006 Başkan Yardımcısı olarak görevler yapmıştır.

2017 yılında Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu'na seçilmiştir.

Hukuk Okur Yazarlığı projesinin kurucusu ve TBB nezdinde proje ve genel koordinatörüdür.

Kamu Yararını Savunma Derneği’nin kurucu başkanı ve sonrasında da onursal başkanıdır.

Serbest avukatlığı yanı sıra, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2003-2009 yılları arasında misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı.

“Ceza hukukunda BİNA ÇÖKMELERİ ” adlı yüksek lisans tezi önce makale olarak Legal Hukuk Dergisi’nde; 2008 yılında da  İstanbul Barosu tarafından kitap olarak yayınlandı.

Kamuoyunda Veli Göçer davası olarak bilinen deprem davasında depremzede vekilliği yaptı. Baro Genel Sekreteri olarak 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde yerinde incelemelere katıldı. 2004 yılında Pamukova’da meydana gelen tren kazasında Baro adına kaza sonrası tespitleri yaptıran Baro heyetinde yer aldı.
2015’de AHİM nezdinde afetlere ve sağlıklı çevrede yaşam hakkına ilişkin hak ihlali verilen Mehmet Özel Türkiye Davası’nın başvurucu vekilidir.

Filiz Saraç, afet hukukuna ilişkin makaleler kaleme aldı, ikinci üniversite olarak Acil Durum Ve Afet Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Kadın hakları konusunda pek çok panel ve konferansta görev aldı. Meslektaşlarıyla hazırladığı “Şiddete Sessiz Kalma” isimli resimli kitapçık pek çok yerel yönetim tarafından ücretsiz olarak dağıtıldı.

2010 yılında halka temel hukuk eğitim amacıyla başlatılan “Hukuk Okur Yazarlığı” çalışmalarını meslektaşlarıyla birlikte kesintisiz 10 yıl sürdürdü. Bu proje, 2017 yılında Türkiye Barolar Birliği’nde Saraç’ın Başkanlığı’nda tüm Türkiye’ye yayılarak barolar nezdinde yürütüldü.

Halen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Maltepe Şubesi Onur Kurulu  ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesidir.

Çevre başta olmak üzere toplumsal konularda faaliyet gösteren ‘Kamu Yararını Savunma Derneği’nin kurucusu ve onursal başkanıdır. Derneğin verdiği mücadele sonucunda Aydos Ormanlarının imara açılmasına ilişkin değişiklik iptal edildi.

8 Mart 2020’de ; 1924 yılında kurulan ve 80 şubesi bulunan Türk Kadınlar Birliği tarafından “Toplumda hukukun üstünlüğü ve hak arama bilincine katkıları” nedeniyle ödüle layık görüldü.





Son Güncelleme: 23.10.2022 19:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol