Yeni Atamıştı, Naci Ağbal da Gidiyor!

Karar Gazetesi'nin ekonomi yazarlarından İbrahim Kahveci, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyon ve faiz açıklamasından sonra Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın gönderileceğini belirterek, “Naci Ağbal'a yol gözüktü” dedi.

17 Ocak 2021 Pazar 14:37
Yeni Atamıştı, Naci Ağbal da Gidiyor!

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'la ilgili kritik bir iddia ortaya attı.

TV5'te yayınlanan ve moderatörlüğünü Hasan Basri Akdemir'in yaptığı Ekonomi ve Ötesi programında konuşan Kahveci, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyon ve faiz açıklamasından sonra Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın gönderileceğini söyledi.

Erdoğan'ın, “Kur istikrarı, enflasyonla mücadelede oldukça önemli bir yer tutuyor ama değerli arkadaşlar; domates, patates, leblebi, çekirdek, bütün bunlarla beraber biz mücadele ederiz diyorsanız kusura bakmayın bir yere varamazsınız. Asıl iş faizi düşürmek suretiyle enflasyonu aşağıya düşürmektir. Faiz enflasyonla doğru orantılıdır, ne kadar aşağı çekerseniz o da aşağı gelir çünkü biz bunu yaşadık” sözlerini yorumlayan Kahveci, “Naci Ağbal'a yol gözüktü” dedi.

NACİ AĞBAL’A YOLU GÖSTERDİ’
Kahveci, şunları söyledi:

“Naci Ağbal'a yolu gösterdi... En azından yol göstermese bile bütün faiz sorumluluğundan Cumhurbaşkanı kendini temizledi. Geçmiş dönem Berat Albayrak'ın yapmış olduğu 130 Milyar dolarlık kayıp döviz falan, bunlardan kendini temizledi. Türkiye iki büyük fantezi yaşadı son iki yılda; Sayın Cumhurbaşkanı'nın faiz fantezisi 2 Trilyon liraya mal oldu. Burada hesaplarını verdik, açıkladık... Sayın Berat Albayrak'ın da döviz fantezisi 130 Milyar dolara mal oldu bu ülkemize. Şimdi, döviz kalmamış. Dövizin kalmamış, eksi 50 Milyar Dolar. Berbat durumdasın. Ne yapıyorsun? Yüksek faiz vererek döviz kazanmak durumundasın. Çalışarak kazanamıyorsun, üreterek kazanamıyorsun."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.01.2021 15:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol