Üstün Dökmen: Başörtülülerden Psikolog Olmaz

Türkiye'de adeta yaşam koçu, metafizik uzmanı enflasyonu yaşanırken Prof. Dr. Üstün Dökmen bambaşka bir bakış açısıyla gündem oldu. Dökmen, " Psikolog ya da psikiyatristler başörtülü olmamalı" dedi.

14 Ağustos 2022 Pazar 16:29
Üstün Dökmen: Başörtülülerden Psikolog Olmaz

Armağan Çağlayan'ın programında kullandığı ifadeler tartışma yaratan Üstün Dökmen, "Psikoloğun, psikiyatristin başörtülü olması meslek etiğine aykırıdır" dedi.

BAŞÖRTÜ MESLEK ETİĞİNE AYKIRI

Dökmen, " Rehber öğretmenlerin çoğunluğu başörtülü. Söylediğim şu. Tepki gösterildi bunlar temelsiz trol tepkileridir. Trol kendini saklayan, korkak, cesur olmayan, kafası çalışmayan kişilerdir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakime savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır".

ATATÜRK RESMİ BİLE YOK OFİSİMDE

Başörtülü kişilerin danışanlarıyla empati kuramayacağını, psikologların terapi esnasında dini ya da siyasi herhangi bir simge bulundurmaması gerektiğini vurgulayan Dökmen, kendi ofisinde Atatürk resmi bile bulundurmadığına işaret etti.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.08.2022 16:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol