Selçuk Geçer'in Yeni Dolar Yorumları Yine Gündem Oldu

AKP iktidarının faiz indirimli tuhaf ekonomi politikası ile patlattığı enflasyon ve döviz kurlarında yeni tahminler birbiri ardına geliyor. Ekonomist Selçuk Geçer, "Doları Eylül'de 20, Kasım'da ise 25 TL olarak görebiliriz" dedi.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 12:03
Selçuk Geçer'in Yeni Dolar Yorumları Yine Gündem Oldu

AKP iktidarının para politikalarını değiştirmemesi halinde hen enflasyon rakamlarında hem de döviz kurlarında büyük kırılmalar yaşanabileceğini belirten Selçuk Geçer, özellikle dolarda kırılma yaşanması halinde 60-70 TL'leri görebileceğini belirtmişti. 

Geçer, Eylül ve Kasım ayları için de tahminlerde bulundu. Dolar kurunun Eylül ayında 20 lira, Kasım ayında ise 25 lirayı bulabileceğini kaydeden Geçer, enflasyon için de şunları söyledi.

"Enflasyonun 8,5’in altında geleceğini düşünmüyorum, korkum 9’un üzerine çıkabilme ihtimali."

AKP'NİN 55 MİLYAR DOLARLA SEÇİM KAZANMA HESABI

Ekonomistler dolar kuru ve ekonominin gidişatı için bu yorumları yaparken AKP'nin dokuz ay sonraki seçimi kazanma uğraşı da sınır tanımıyor. 'Ak Parti'nin 55 milyar dolarla seçimi alma hesabı' başlıklı bir yazı kaleme alan Gazete Murat Yetkin de, Suudi Arabistan’dan 20, Katar’dan 15, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’dan ise 10'ar milyar dolar beklendiğine işaret etti.

NASREDDİN HOCA'NIN ÇALI HİKAYESİ

Yetkinreport.com'da yayınlanan yazısında, AKP'nin sürecini Nasreddin Hoca’nın 'çalı ekeceğiz, koyun geçecek, yün bırakacak, iplik yapıp satacağız' hikayesine benzetenlerin iyi niyetinin şüpheli olduğunu belirten Yetkin, " Zaten öyle çalının büyümesini, koyunun geçmesini filan bekleyecek zamanı da yok AK Partinin. Seçime şurada en fazla 10 ay var. 'En fazla' diyorum, çünkü bir süredir iktidarın 'erken seçim hüllesi' yapıp seçimleri Nisan-Mayıs aylarına alacağı konuşuluyor, 14 Mayıs tarihinden filan bahsediliyor, malum. Ziraat Bankasının önceki genel Müdür Yardımcılarının Temmuz ayında 55 milyar doların yakında 'Hazine’ye gireceğini' duyduğunu yazmasından önce yani. Ekonomiye pompalanarak döviz kurunu düşürecek, kış aylarında doğal gaz ve elektrik fiyatlarını indirecek, seçim öncesi hayat pahalılığına çare bulacak bu 55 milyarın dökümüyse şöyle çıkarılıyordu: Suudi Arabistan’dan 20, Katar’dan 15, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Rusya’dan ise 10’ar milyar dolar gelecekti. Nitekim paranın ucu daha temmuz sonunda Rusya’dan göründü. Akkuyu nükleer enerji santrali üzerinden ilk 2,1 milyar dolar Rus parası geldi. Türk müteahhitlik şirketi İçtaş’ın alelacele tasfiye edilme çabaları ve tartışmalarının ortasında, Akkuyu’nun Türkiye’nin değil, Rusya’nın Türkiye’deki atom enerjisi santrali olduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından ilk kez resmen tescil edildi." dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.08.2022 12:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol