Musa Eroğlu'ndan Hz. Ali'ye Çirkin Sözler

Ünlü türkücü Musa Eroğlu, İslam tarihinin en önemli simalarından Hz. Ali için skandal ifadeler kullandı. Eroğlu, hurafeyi gerçekmiş dillendirip, bir de argo ifadeler kullanınca Alevi dernekleri suç duyurusunda bulundu.

01 Eylül 2022 Perşembe 07:49
Musa Eroğlu'ndan Hz. Ali'ye Çirkin Sözler

Her yeni güne zamlarla, yolsuzluk, hırsızlık ifşaları ile uyanan Türkiye'de magazinsel isimler de sansasyonel ifadeler kullanmaktan geri kalmıyor. Bu kez de türkücü Musa Eroğlu'nun Hz. Ali'ye yönelik ifadeleri büyük tepki çekti. 

Eroğlu, bulunduğu bir ortamda İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in amca oğlu, dördüncü halife Hz. Ali'ye yönelik çirkin ifadeler kullandı.

Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar'ın 2 ton 700 kilo olduğunu belirten Musa Eroğlu, "Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir." ifadelerini kullandı.

HZ. ALİ'Yİ KAMA İLE ÖLDÜRDÜLER

Eroğlu, Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar’ı kullanmasına rağmen kama olarak tabir edilen kesici bir aletle öldürülmesini de şu sözlerle eleştirdi:

“Zülfikarın ağırlığı 2 ton 700 kilo. Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir. Bunu kullanan g*t*ne bir bıçak sokup öldürüyor Ali’yi. Şimdi düşün, 2 ton 700 kilo kılıç taşıyan herifi biri kamayla öldürüyor. Gel de buna inanasın.”

ALEVİ DERNEKLERİ AYAKLANDI

Eroğlu'nun, Hz Ali'ye yönelik ifadeleri Alevi vatandaşların tepkisini topladı. Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı Vakfı, Eroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.09.2022 06:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol