Mehdiliğini İlan Eden Tuncer Çiftçi Bakın Kim Çıktı?

AKP iktidarı ile birlikte tarikat, cemaat yapılanmalarına, şeyh, şıh, mehdi, efendi saçmalıklarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez gündemdeki kendisini mehdi ilan eden Tuncer Çiftçi isimli şahıs.

04 Ağustos 2022 Perşembe 15:05
Mehdiliğini İlan Eden Tuncer Çiftçi Bakın Kim Çıktı?

Kadın muritleriyle çektiği videolarıyla birkaç gündür gündemde olan din istismarcısı Tuncer Çiftçi isimli şahsın hikayesi ortaya çıktı.

Gazeteci Timur Soykan, mehdiliğini ilan eden Çiftçi'nin bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Günümüzde artık siyasal İslam'cılar dolayısıyla adeta 'mehdi' enflasyonu yaşandığına vurgu yapan Soykan, " Laiklik baskılanınca din şarlatanları iyice hortladı" ifadelerini kullandı.

TUNCER ÇİFTÇİ KİMDİR?

Tuncer Çiftçi isimli şahsın daha önce de absürt videolarla gündeme geldiğini, bu videolardan birinde Çiftçi'nin kadın müritlerine 'Beni seven şelalenın altından' geçer dediğini ve kadınların da sorgusuz sualsiz bunu yaptığını kaydeden Soykan, 1970 doğumlu olan Çiftçi'nin 2005 yılına kadar süt ve peynir ticareti ile uğraştığını söyledi.

Lüks araçlar, ağır silahlar, TV programları… Bir din şarlatanının hikayesi

SAHTE MEHDİ EMEVİ CAMİİ'NE GİTMİŞ VE...

Daha sonra İzmit'de bir radyoda program yapmaya başladığını, bu programda insanların hastalıklarını dua yoluyla iyileştirdiğini iddia etmeye başladığını anlatan Soykan, " Bu kişi sonra bir televizyon kanalı kurdu. Müridleri de gittikçe arttı tabii bunda yanında çalıştırdığı insanların payı büyük oldu çünkü uydurma hikayeleri kulaktan kulağa aktarıldı. Daha sonra yine bir video ile kendisinin İslam'da tarif edilen mehdi olduğunu ilan etti. 40 yaşında Şam'daki Emevi Camii'ne gitmesini, alnının açık, sağ yanağının benli ve göbekli olmasını da delil olarak sundu. İnsanları etkilemek için türlü türlü sahte videolar hazırlıyor. Silueti çeşitli eşyalara yansıtılıyor, hayvanlarla konuşuyor, onlara emir veriyor ve söylediğini yaptırıyor, hatta bir kelebeği bile itaat ettiriyor" dedi.

KIYAMET TARİHİNİ BİLE BİLDİRDİ

Tuncer Çiftçi'nin sadece bunlarla sınırlı kalmadığını propaganda videolarında savaşçı ve güçlü imajı çizdiğini de dile getiren Soykan, " Bir videosunda daha önce aşındırılmış bir duvarı yumruk ve tekmeleriyle yıkabildiğini gösteriyor. Ayrıca kıyametin 14 Nisan 2023 tarihinde başlayacağını öne sürüyor. O zamana kadar yanında, onunla birlikte olmayanların da helak olacağını iddia ediyor. Müridlerinin hepsinin cennete gideceğini ilan ediyor." ifadelerini kullandı.

TUNCER ÇİFTÇİ NEREDE YAŞIYOR

Timur Soykan, Çiftçi'nin yurtdışında Karadağ'da müritlerinin parasıyla lüks bir hayat sürdüğünü, lüks araçları ile pozlar verdiğini, müridlerinin saray gibi çiftliğinde ona hizmet ettiğini de söyleyerek, " Bir videodan inşaat işi yaptığını öğreniyoruz. Bulunduğu ülkede Cumhurbaşkanı’nın oğlu ile inşaat işi yapmış. Bu kişi ona bir kılıç hediye etmiş onu gösteriyor. Belki paylaşımları izleyenlere komik geliyordur ama müritleri ona ölümüne bağlı ve bu gerçek asla gözden kaçırılmamalı" dedi.


 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.08.2022 15:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol