KYK yurdu müdüründen öğrencilere: Korkuyorsanız binmeyin

Aydın'da KYK yurdundaki asansörde sıkışarak feci şekilde hayatını kaybeden Zeren için arkadaşları ayakta. Zeren'in memleketi Bursa'da da öğrenciler ayağa kalktı, arkadaşları için protesto düzenledi. Bursa'daki eylemde yurt müdürünün skandal tepkisi gündem oldu.

27 Ekim 2023 Cuma 12:33
KYK yurdu müdüründen öğrencilere: Korkuyorsanız binmeyin

Yurt müdüründen Öğrencileri Çileden Çıkartan Açıklama: Korkuyorsan Asansöre Binme

Aydın Efeler'de, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda asansörde sıkışan ADÜ son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümü (22) Türkiye genelinde KYK yurtlarında kalan öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Sinop Seyyid İbrahim Bilal KYK yurdundaki kız öğrenciler de olayı protesto ederlerdendi. Öğrencileri sakinleştirmek isteyen yurt müdürü, “Korkuyorsan binme o zaman asansöre" derken öğrenciler bu öneriye de tepki gösterdi.

BURSA'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ZEREN İÇİN EYLEM YAPTI

Yaşanan olay Zeren'in memleketi Bursa'da da protesto edildi. Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde bulunan KYK yurtlarının bahçesinde toplanan öğrenciler 'Ölmeye değil okumaya geldik’ diye sloganlar atarak olaya tepki gösterdi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protestoda öğrenciler telefonlarının ışıklarını da açarak yaklaşık 2 saat boyunca eylemlerini sürdürdü. Yapılan anonsların ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

SİNOP'TAKİ ÖĞRENCİLER DE AYAKLANDI

Öğrencilerin tepki gösterdiği bir diğer il de Sinop oldu. Sinop Seyyid İbrahim Bilal KYK yurdundaki kız öğrenciler yurt bahçesinde toplanarak eylem yaparken yurt müdürü kalabalığı dağıtmak için bir konuşma yaptı.

MÜDÜRÜN 'KORKUYORSAN BİNME' SÖZLERİ ÖĞRENCİLERİ KIZDIRDI

Müdür, 'korkuyoruz' diyen öğrencilere cevaben "Asansör azılandıysa bir tuşu var ona basıp hemen kapatalım. Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan, binme o zaman asansöre" dedi.

Bunun üzerine öğrenciler "Ne demek binme" diyerek tepki gösterirken müdürü 'yuha'layanlar da oldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.10.2023 15:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol