Kızılay'da Temmuz Maaşları Şoke Etti, Ballıdan da Ballı Maaşlar

Türkiye'nin yardım kuruluşu Kızılay, yine yöneticilerinin astronomik rakamlı maaşlarıyla gündemde. Yöneticilerinin 27 bin ile 38 bin lira arasında maaş aldığı Kızılay'da en ballı maaş ise AKP'li eski vekile veriliyor; rakam 38 bin 600 liracık.

07 Ağustos 2022 Pazar 10:20
Kızılay'da Temmuz Maaşları Şoke Etti, Ballıdan da Ballı Maaşlar

Kızılay yöneticileri adeta köşeyi dönmüşler. Son yıllarda sıkça tartışma konusu olan yardım kuruluşu yine yöneticilerinin inanılmaz maaşlarıyla gündem oldu. Kızılay'ın yöneticilerine ödenen Temmuz ayı maaşları ortaya çıktı.

Kızılay Yatırım adı altında holdingleşen Kızılay şirketlerinin yöneticilerine 27 bin ile 38 bin TL arasında ödeme yapıldı. Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre en yüksek maaş Kızılay’ın Sağlık A. Ş. isimli şirketinin genel müdürü koltuğunda oturan eski vekil Muhammed Murtaza Yetiş’e verildi.
Aynı zamanda 24'üncü Dönem AKP Adıyaman Milletvekili olan Yetiş’e geçen temmuz ayında tam 38 bin 600 TL maaş ödendi. Bu maaş asgari ücretin yaklaşık 7 katına denk geliyor.

Eski vekilin eşi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'In kızı Sümeyye Erdoğan'ın başkan yardımcılığını yürüttüğü Kadın ve Demokrasi Vakfı'nın üyesi Sema Kopuz Yetiş de yine bir dönem Kızılay'da üç ayrı koltupa sahipti.

TÜRK KIZILAY'INDA BALLI MAAŞLAR ŞÖYLE:

Kızılay Yatırım Holding Finansal İşler Müdürü Erdal Dursun 37 bin 519 TL.

Kızılay Yatırım Holding Pazarlama ve Kurumsal İletişim Başkanı Zeynep Meltem Özeker 37 bin 397 TL. 

Kızılay İdari ve Mali İşler Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu 34 bin 740 TL.

Yönetişim Ofisi Başkanı Şemsi Kamile Canbay 34 bin 740 TL.

Kızılay’ın Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Gazi Alataş ise 34 bin 740 TL maaş alıyor.

Kızılay yöneticileri köşeyi dönmüş!

DİREKTÖRLERE BİLE 27'ŞER BİN LİRA...

Asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu, bir ekmeğin fiyatının artık 10 liraya doğru tırmandığı bir dönemde Kızılay'da ballı maaşlar bununla da sınırlı değil. 

Kızılay Bakım A.Ş.’nin genel müdürüne, Kızılay Yatırım Holding A.Ş. Malatya şubesi genel müdürüne, kurumsal gelişim grup direktörüne, insan kaynakları grup direktörüne ve iş geliştirme koordinatörüne de 27 bin TL’nin üzerinde maaş veriliyor.

Bunların dışında Kızılay’da direktör unvanlı yöneticiler ise 23 bin TL maaş alıyor. 

Kızılay Başkanı 13 Ayrı Yerden Maaş mı Alıyor, RESMİ TIKLA, OKU!

Yine birçok yöneticiye ödenen maaş 16 bin ile 20 bin TL arasında. 2019 yılında Kızılay’da direktör unvanlı yöneticilere 16 bin TL maaş ödeniyordu.

Öte yandan Kızılay’da yönetici olarak görev yapan birçok ismin aynı zamanda şirketlerde yönetim kurulu üyesi olduğu iddia ediliyor. Bu şekilde bazı Kızılay yöneticilerinin ayıca huzur hakkı ve bu şekilde çift maaş aldığı öne sürülüyor.

Kızılay'ın Yardımları PKK'ya Gitmiş, RESMİ TIKLA, OKU!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.08.2022 11:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol