İşte 1 Haziran'da Başlayacak Normalleşme Planı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya Bilim Kurulu’nun son toplantısından edindiği bilgileri kaleme aldı. Sarıkaya Bilim Kurulu’nda ağırlıklı olarak aşılama sürecinin ele alındığını belirtti.

29 Mayıs 2021 Cumartesi 15:19
İşte 1 Haziran'da Başlayacak Normalleşme Planı

Sarıkaya 1 Haziran'dan itibaren uygulanacak yeni kısıtlama kararları için şunları söyledi:

“Sağlık Bakanı Koca, önceki günkü açıklamasında da vurguladığı gibi gelecek hafta Biontech’ten 5 milyon doz aşının geleceğini ve Haziran sonunda 30 milyon doza çıkacağını, benzer şekilde Sinovac’tan da yüklü miktarda aşının ulaşacağından söz etmiş.

Bu durumda Haziran sonu itibarıyla bugüne kadar yapılanlara ilave olarak 30 milyonu aşkın aşılamanın yapılması olası hale gelecek.Mevcutta 12 milyon civarı aşı yapılmıştı, bunun üzerine 5 milyon kadar da vaka konulmalı.

Buradan bakıldığında Temmuz itibarıyla 47 milyon, hatta biraz daha zorlanılırsa 50 milyon kişinin hastalanarak ve aşı olarak koruma altına alındığından söz edilebilir. Zaten Bilim Kurulu’nun bir alt grubunu oluşturan ve halk sağlığı uzmanlarından oluşan bilim insanları da buna göre normalleşme planlaması yapmış.

Hedefleri Ağustos sonu veya Eylül başında geniş bir normalleşmenin adımını atmak… En azından sonbahara girerken okulların açılabilmesini sağlamak…”

TAVSİYELER BELİRLENDİ: GECE YASAK DEVAM EDECEK

Sarıkaya kurulun, 31 Mayıs’ta toplanması beklenen Kabine toplantısına ilişkin tavsiyeleri de belirlediğini kaydederek şunları söyledi: .

“Sağlık Bakanlığı bunun Kabine’ye ne kadarını sunar veya Kabine ne kadarını kabul eder kestirmek olası değil. Ancak uzun süredir sıkıntı çeken lokanta ve kafeleri sevindiren bir gelişmenin ilk adımının atılması tavsiyeler arasında yer almış. Buna göre bahçesi veya terası olan lokanta ve kafelerin bu bölümleri açılacak; ancak bina içinde servis vermeleri yine mümkün olmayacak. Bahçesi veya terası olmayan restoranlar ise yine elden servis vermeyi sürdürecek. Ancak en geç saat 21.00’de kapanmış olacak, gece sokağa çıkma yasağı sürecek…”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.05.2021 15:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol