İstanbul'a kar geliyor, işte tarihi

Sibirya soğukları bu yıl erken geliyor. Uzmanlar bu yıl kışı erken geleceğini belirterek bir dizi uyarılarda bulundu. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel uyardı: "Kentin başı belaya girebilir.. " Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak, ne kadar sürecek?

13 Ekim 2023 Cuma 13:20
İstanbul'a kar geliyor, işte tarihi

Doğu Anadolu'da başlayan kar beklentilerin de üzerinde olunca Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, gelecek hafta için uyardı ve 'İstanbul'un başı belaya girebilir' dedi.

Yani beklenen kar şiddetli bir şekilde İstanbul'a geliyor. Gök gürültülü kar yağışı beklenirken, İstanbul'da yarıyıl tatili uzayabilir... Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, kar yağışı için tarih ve saat vererek uyardı. 

Metoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Kar nedeniyle İstanbul'un başı belaya girebilir" dedi, sözlerine açıklık getirdi: Bela derken çok güzel bir su kaynağı tazelemesi gibi konular ayrı. Trafiği, kazalardan bahsediyorum. 

Öztel, 5 günlük kar tahmini haritasına göre "İstanbul'a kar ne zaman yağacak, hava durumu nasıl olacak" sorularının cevabını verdi. Öztel'in verdiği bilgilere göre, Tunceli, Bingöl ve Erzurum'da etkili olan kar yağışı sürecek. Cuma öğleden sonra ve Cumratesi yoğun bir kar olacağı için ulaşım aksayacak. Yine Doğu Karadeniz illerinde de kar var. Batı Karadeniz'de de 3 Şubat günü yağış görünüyor. 

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK 2023?

Dün nispeten İstanbul'da daha sıcak bir gün yaşanmıştı. Cumartesi gününün gecesine doğru kar havası tekrardan İstanbul'a geri dönüyor. Yağış konusu, kaç saatte ne kadar düşeceğiyle ilgili olsa da kar beklentisi haritasına göre İstanbul'da 50 cm'ye kadar kar olabilir. En azından 20 santimetreyi aşan kar yağışı İstanbul'da bekleniyor.

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbul'un ilçelerine dikkat çekerek "Şehir içinde mesela Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş gibi yerlerde pazar pazartesi günü havada da olsa yerde ince örtü yapan da olsa mutlaka kar görür. Ama bu sırada Sarıyer'in yükseklerinde, Arnavutköy'ün iç kesimlerinde araçlar kayıyor olarak görebiliriz" dedi. 

SU HAVZALARINA 1 METREYE YAKIN KAR

İstanbul'a çok yakın ve onu besleyen su havzalarına yoğun yağış olacağını aktaran Öztel, bu noktalara 1 metreye yakın kar yağabileceğini de aktardı. Hala kış lastiğini taktırmayan araç sahipleri varsa bir an önce kar lastiklerini taktırmaları konusunda da uyardı. Yağışların beklenen oranda yağması halinde yüzde 8 ile 10 arasınd baraj doluluk seviyesinin de artacağını belirtti.

Son olarak İstanbul'daki kar yağışına bir kez daha değinen Hüseyin Öztel, 'İstanbul'da şimdiden bir kar beklemeyelim. Cumartesi gecesinden sonra pazar günü tempo kazanıp pazartesi de devam eden bir kar yağışı görebiliriz.

İSTANBUL'DA YARIYIL TATİLİ KAR NEDENİYLE UZAR MI?

İstanbul'daki kar yağışının Cumartesi, Pazar ve pazartesi günü devam etmesi halinde eğitimcilerin ve öğrencilerin akıllarındaki soru, 'Okullar tatil olmaya devam edecek mi' sorusu belirebilir. Pazartesi günü böyle bir tablo var. Cuma günkü hava kar tahmini haritasına göre kar, İstanbul dahil tüm Marmaray'a geliyor diyebiliriz. 

KAYAK PİSTLERİNDE KAR KALINLIĞI NE KADAR?

Kış turizmi için Türkiye'nin belirli noktalarında yoğunluk yaşanıyor. Ancak geçtiğimiz yıllara göre kar yağışının az olduğu da söylenebilir. Fakat kışın yeni başladığı düşünülürse kayak pistlerinin kar kalınlıkları şu şekilde sıralanabilir:

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ 103 (cm) Kar yüksekliği

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ - 80 (cm) Kar yüksekliği

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ - 71 (cm) Kar yüksekliği

TATVAN/NEMRUT KAYAK MERKEZİ - 91 (cm) Kar yüksekliği

HAKKARİ KAYAK MERKEZİ - 76 (cm) Kar yüksekliği

ERCİYES KAYAK MERKEZİ - 60 (cm) Kar yüksekliği

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde Türkiye geneli hava durumu haritasına göre İstanbul'da kar yağışı Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayacak. 

Meteoroloji'inin paylaştığı haritada İstanbul'da kar yağışı Pazar günü devam edecek. Pazartesi günü ise gökyüzü açık. 

İSTANBUL YAĞMURLA GÜNE BAŞLADI, KARLA BİTİRECEK

Tam da beklendiği gibi İstanbul, cumartesi gününe yağmurla uyandı. Soğuk hava ise kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Gece saatlerine doğru ise kar yağışının olması bekleniyor. Pazar günü ise İstanbul'da beyaz bir örtü olabilir. Eğer bu kar yağışı Pazartesi gününe kadar yağarsa ve yağış miktarı sık olursa 6 Şubat pazartesi günü açılması beklenen okulların tatil süreleri de uzayabilir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.10.2023 13:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol