İngiliz Medyası Erdoğan'ın En Büyük Rakibini Yazdı

2023 seçimlerinin en merak edileni şüphesiz ki Millet İttifakı'nın AKP'li Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kimi aday göstereceği. Ülke içinde İmamoğlu'ndan Yavaş'a birçok isim dillendirilirken İngiliz medyası Erdoğan'ın seçimlerdeki en büyük rakibinin enflasyon olduğunu yazdı.

20 Ağustos 2022 Cumartesi 09:11
İngiliz Medyası Erdoğan'ın En Büyük Rakibini Yazdı

2023 seçimlerinde artık aylar var. AKP'li Erdoğan Cumhur İttifakı'nın adayının kendisi olduğunu açıklarken Millet İttifakı henüz adayı konusunda ser verip sır vermiyor.

Altılı masa bu konudaki çalışmalarını sürdürürken dünyaca ünlü Financial Times Gazetesi, Türkiye'deki seçimlere yönelik çarpıcı bir yazı kaleme aldı. 

Merkez Bankası'nın, resmi olarak yüzde 80'leri, gayriresmi olarak ise yüzde 165'leri bulan rekor enflasyona rağmen politika faizini daha da düşürdüğünü hatırlatan gazete, " Erdoğan, 2023 genel seçimleri öncesi büyümeyi teşvik etmek için yüzde 80'lik enflasyona rağmen 100 baz puanlık faiz indirimi ile piyasalarda 'şok etkisi' yarattı" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK RAKİBİ ENFLASYON

AKP'li Erdoğan'ın seçimdeki en büyük rakibinin ne ekonomik durum ve özellikle enflasyon olduğuna vurgu yapan gazete, Türkiye'nin dünyadaki diğer merkez bankalarının tam tersi yönünde kararlar aldığına işaret etti.

2021 yılında faiz indirmeye başlayan ve yıl içinde tam 500 baz puanlık indirim yapan Merkez Bankası, oranı yüzde 14'lere kadar indirmiş, yılın ilk ayında da bu rakamı sabit tutmuştu. Banka, Ağustos ayında ise sürpriz şekilde faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürdü, dolar da yeniden yükselişe geçti.

DESTİCİ: ADAY KILIÇDAROĞLU

Öte yandan Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici ise, adaylık konusunda isim verdi ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını düşündüğünü belirtti. Destici, "Cumhurbaşkanı adaylığı meselesine gelince ben Kemal beyin kesin aday olduğunu düşünüyorum. Kemal beyin hakkı mıdır? Sonuna kadar da hakkı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem o masanın ya da o yedili ittifakın en büyük partisinin genel başkanıdır. Hem o ittifakın oluşması için, hem masa için çok büyük gayret göstermiş, özveriyse özveride bulunmuş, hatta kimsenin gösteremeyeceği özveriyi göstermiş bir anlayışla bugüne kadar bu masayı taşımıştır. Yani masa bugüne kadar dağılmamışsa bunda da yine Kemal beyin çabası, gayreti büyüktür. Onun için ben Kemal beyin adaylığının da hakkı ve Millet İttifakı açısından da hakkaniyetli bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Eğer bir hak konuşulacaksa, bir hakkaniyetten bahsedilecekse orada adaylık Kemal beyin hakkıdır." ifadelerini kullandı.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.08.2022 09:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol