Erdoğan'ın 'şerefsizler' sözüne tepki yapıyor

Deprem bölgesine ancak üçüncü gün gidebilen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da yaptığı açıklamada eksiklikleri eleştirenlere ağır hakaretlerde bulunmuş, "Haysiyetsizler', 'Şerefsizler' demişti. Erdoğan'a tepki yapıyor.

09 Şubat 2023 Perşembe 08:26
Erdoğan'ın 'şerefsizler' sözüne tepki yapıyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

Başarır, şunları kaydetti:

“Depremin 3. gününde yetersizlikleri nedeniyle, kendisine ve iktidarına eleştiri yapan insanlara; şerefsiz diyecek kadar küçülen Recep Tayyip Erdoğan’ı 85 milyonun vicdanına bırakıyorum! Yazıklar olsun sana da zihniyetine de!”

Babacan'dan 'günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız' diyen Erdoğan'a tepki

ALİ BABACAN'DAN ERDOĞAN'A: DEVLET BÖYLE YÖNETİLMEZ
   
Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstererek, 'Tehdit diliyle felaket yönetilmez, aklıselime davet ediyorum' dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız" açıklamasına tepki göstererek, "Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez" dedi.

Babacan, "Duygu kontrolü, öfke kontrolü böyle dönemde devleti yönetenlerin sahip olması gereken en önemli meziyetlerden bir tanesidir" ifadesini kullandı.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugünlerde, ülke olarak metanetli olmamız gereken bir dönemde, siz öfke ve nefret dili kullanamazsınız. İnsanları şununla bununla tehdit edemezsiniz.

Bu ülkenin yönetim sorumluluğunu üstlenenler, bu ülkeyi sağduyu ile aklısemle yönetmek zorunda. Evet büyük bir afet, devlet için de bunu yönetmesi zor, anlıyoruz. Bu zorluğu ancak paylaşarak, iyi anlatarak ve bu zorluğun vatandaşlarımız tarafından iyi anlaşılarak yönetilmesi lazım.

Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez.

Sayın Cumhurbaşkanı'nı da böyle önemli bir dönemde sağduyuya ve aklıselime davet ediyorum. Duygu kontrolü, öfke kontrolü böyle dönemde devleti yönetenlerin sahip olması gereken en önemli meziyetlerden bir tanesidir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.02.2023 09:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol