'Erdoğan, Asgari Ücrette O Rakamı Açıklayacak'

Milyonlarca çalışan 2023 yılında asgari ücretin ne olacağını merak ederken Ekonomi Gazetesi yazarı Şeref Oğuz, asgari ücretin 8 bin 500- 9 bin arasında belirleneceğini iddia etti.

14 Aralık 2022 Çarşamba 16:24
'Erdoğan, Asgari Ücrette O Rakamı Açıklayacak'

Kenan Taş'la youtube kanalında gündemi ele alan Şeref Oğuz asgari ücrete ilişkin iddialarda bulundu. 

Şeref Oğuz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücretin 8 bin 500- 9 bin arasında Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilebileceğini iddia ediyorum, duyumlarım da biraz o yönde.

Bu, Cumhurbaşkanı ile ilgili. Komisyon ile ilgili değil. TÜRK-İŞ masaya benim kırmızı çizgilerim budur şuradan oturdum der, DİSK benimki budur... Asgari fakirlik sınırı yoksulluk sınırı bunların hiçbiri kalmadı."+

ASGARİ ÜCRET DİĞER ÜCRETLERİ DE RAHATLATMALI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi. Bilgin, EYT düzenlemesiyle ilgili de açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret tespit komisyonunun ikinci kez yapacağı toplantı öncesinde dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Bakan Bilgin, "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz. Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. 

EYT AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle ilgili olaraksa, "EYT'de teknik sorun, kayıtlarla ilgili sorunların çözüldüğünü söylüyorum. Bir sorun var değil. Altyapıyı oluşturuyoruz" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.12.2022 16:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol