Ekonomist Selçuk Geçer'den Dolar İçin Şok Açıklama

Dolar kurunun Euro ile aynı seviyeye gelmesi, Türkiye'nin olası bir iflas riskinin yükselmiş olması tartışılmaya devam ederken Ekonomist Selçuk Geçer, "Doları kısa vadede 17.80, 18 aralıklarında görebiliriz. Aralık ayı itibariyle ise 1 doları 30 lira olarak göreceğiz gibi" dedi.

17 Temmuz 2022 Pazar 12:35
Ekonomist Selçuk Geçer'den Dolar İçin Şok Açıklama

Kişisel youtube kanalında ekonomideki ve döviz kurlarındaki son gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Son noktada doların üç haneli sürece doğru yolaldığını dolar-euro paritesnin tersine döndüğünü kaydeden Geçer, Merkez Bankası'nın döviz rezervinin içler acısı halde olduğunu, dövize baskı yapmanın artık mümkün olmadığını vurguladı.

DOLARDAKİ KIRILMALARI GÖRECEĞİZ...

Net döviz rezervinin günden güne düştüğünü, Swap hariç net döviz rezervinin eksi 54 milyar dolar olduğunu belirten Geçer, "Bu rakamlar artık döviz üzerindeki döviz baskının artık mümkün olmadığını ortaya koyuyor.Bu aşamada soru şu: doları nasıl bu seviyelerde tutuyorlar? Aslında bunu yapan ne Merkez Bankaları ne de kamu bankaları. Bunu yapanlar özellikle yabancılar. Yani döviz alıp Türkiye'den kaçmaya çalışan yabancılar kurları bu seviyede tutuyor. Bunlar işlerini ne zaman bitireceklerse biz de o gün dövizdeki şok edici kırılmaları sert bir şekilde göreceğiz" diye konuştu.

transparent-bills-with-buildings-1160-900-001.jpg

DOLAR 35 LİRA OLURSA HEPİMİZ DUA EDELİM

Dolar kurunun şu anki seviyelerde 2022 yılını kapatma imkanı olmadığını, enflasyon beklentisinin bile yüzde 64'lerden yüzde 69'lara evrildiğini bunların iyimser rakamlar olduğunu vurgulayan Geçer, " Bundan sonraki süreçte doları 17.80, 18 aralıklarında görürüz. Çok değil bir iki ay içinde ise 21-22 liraya çıkar, Aralık ayına kadar ise bir doları 30 lira olarak göreceğiz sanki. Artık Türkiye'nin işi daha da zorlaşıyor, umarım yılsonu bu kırılma gerçekleşmez. Dolar eğer yılı 30-35 lira seviyesinde tamamlarsa hepimiz oturup dua edelim. Çünkü bu artık üç haneli dolar kuru demektir" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.07.2022 12:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol