Boğaziçi Konusunu Öğrencilerden Dinleyin!

Boğaziçi Üniversitesi'nde arkadaşlarının dışarıdan hedef gösterilmesine karşı olduklarını söyleyen öğrenciler, "Okul öğrencilerinin kimliklerin üzerinden şeytanlaştırılmasını ve tutuklanmasını kabul etmiyorum" dedi.

02 Şubat 2021 Salı 15:00
Boğaziçi Konusunu Öğrencilerden Dinleyin!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin "yere serilen Kabe resmi" soruşturmasında gözaltına alınıp tutuklanmaları tartışılırken, dikkat çeken bir açıklama geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler öğrencileri çektikleri videoyla, tartışmalara neden olan sanat sergisindeki resme değinirken, "Homofobik söylemler yargılanmıyorken arkadaşlarımın tutuklanmasını adaletsizlik olarak görüyorum" dedi.

Arkadaşlarının dışarıdan hedef gösterilmesine karşı olduklarını da belirten öğrenciler, "Okul öğrencilerinin kimliklerin üzerinden şeytanlaştırılmasını ve tutuklanmasını kabul etmiyorum" dedi.

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI'NDAN BİLDİRİ

Boğaziçi Dayanışması ise eylemlere katılan öğrencilerden bir grubun açıklamasını paylaştı.

Kendilerini, "Boğaziçi'nin Müslüman öğrencileri" olarak tanıtan grup, hem sanat sergisindeki resme de hem de gözaltı ve tutuklamalara değindi.

"Eser, Müslümanlar açısından kırıcı ve incitici olsa da oluşan gerilim okulumuzda yıllardır korunan ve bizim de desteklediğimiz saygı, hoşgörü ve özgürlük ortamı çerçevesinde çözülmelidir" diyen grup, "Dolayısıyla bu gibi uyuşmazlıkların çözümünde şiddet, tehdit, linç ve cezalandırma yollarına başvurmak asla kabul edilemez. Hem İslam’ın bize öğrettiği hoşgörü hem de Boğaziçi’nin gelenekleri ışığında bu gibi sorunların iletişim yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Yapılan açıklamada, "Bu süreçte esere dair rahatsızlığını dile getiren bizler ve diğer birçok Müslüman arkadaşımız herhangi bir ayrımcılığa, lince veya fişlenmeye maruz kalmadık" denirken, "Her ne sebeple olursa olsun hiçbir arkadaşımızın hedef gösterilmesini, gözaltına alınmasını, tutuklanmasını, dahası fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz" diye belirtildi.

Melih Bulu’nun kullandığı dili de eleştiren grup, “Biz hem okulumuzda hem de ülkemizde kutuplaştırıcı dilin terk edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Taleplerini de sıralayan grup, Melih Bulu'nun istifasını, demokratik seçimleri, tutuklanan ve gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve kampüs içerisindeki polis ablukasının kaldırılmasını istedi.

ÖĞRENCİLERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.02.2021 15:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol