'Berat Albayrak, Varis Olmak İçin Operasyon Hazırlığında'

AKP içerisinde yaşanan güç mücadelesine değinen Orhan Uğuroğlu, flaş iddialarda bulundu.

02 Ocak 2022 Pazar 14:09
'Berat Albayrak, Varis Olmak İçin Operasyon Hazırlığında'

AKP içerisinde yaşanan güç mücadelesine değinen Gazeteci Orhan Uğuroğlu, flaş iddialarda bulundu.

Uğuroğlu, AKP'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası iktidar mücadelesine dair dikkat çeken iddialar öne sürdü.

"Soylu, Erdoğan'ın başarısını kıskandı" başlıklı bir yazı kaleme alan Uğuroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın zamanında yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adayı olamayacağını gören dört isim olduğunu belirtti.

Yeniçağ'daki yazısında söz konusu dört ismin Binali Yıldırım, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu olduğunu söyleyen Uğuroğlu, güç mücadelesinin başladığını ifade etti.

Uğurluoğlu'nun Berat Albayrak'la ilgili iddiası ise özellikle dikkat çekti. İşte o yazının Berat Albayrak'la ilgili olan kısmı: 

''Şimdi gelelim, Berat Albayrak kanadına.

Kaçak damat Berat yeniden ekonomi yönetimini eline geçirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası başkanı kontrolü altındadır.

Peşin peşin söyleyeyim:

- Damat Berat'ın hedefi Erdoğan'ın varisi olmaktır.

Zamanında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde YSK Erdoğan'ın adaylığını reddedince AKP'nin olası adayıdır Damat Berat Bey.''

ERDOĞAN'DAN ''BİNALİ YILDIRIM'' HAMLESİ

Uğurluoğlu ayrıca Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş'unda AKP liderliğinde göz olduğunu ifade etti. Ancak Erdoğan'ın karşı hamle yaparak eski arkadaşı ve güvendiği isim olan Binali Yıldırım'ı AKP Genel Başkan Vekillği'ne getirdiğini ifade etti.

ERDOĞAN'IN OYLARI ERİYOR...

Uğuroğlu bunları söylerken MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Ali Kulat da Erdoğan'ın oylarında büyük gerileme olduğuna vurgu yaptı. 

Sosyal medya hesabından Kulat'ın yaptığı açıklamalara göre, AKP'nin oyları gelem zamlar sonrasında düştü.

Gelen zamların oylara nasıl yansıdığını açıklayan Kulat, AK Parti'nin oylarının yeniden yüzde 30'un altına düştüğünü söyledi. Kulat, AK Parti'deki düşüş nedeniyle CHP'nin Mart ayından sonra 1. parti olacağını vurguladı.

Kulat'ın açıklaması şu şekilde:

"Kasım sonu itibarıyle % 30 un altına inen oy oranı... Aralık sonu açıklanan Asgari ücret ve dövizi frenleme algısıyla 0.8 puanlık yükseliş ile yeniden 30 a çıkmıştı. Bu haliyle; -teskilatın yeni bir motivasyon yakalama gayreti- son zamlar ve zamların zamanlaması ile sıfırlandı.
CHP; sağ sol geçirgenliginin çok az olması nedeniyle oy artışı yaşamamakta -ama rakibinin düşen oyları nedeniyle- kendisinin oyu sabit kaldığı için göreceli yükseliş yaşamakta. Rakibinde düşüş CHP de mevcut durumu koruma eğilimi devam ederse MART 2022 den itibaren 1. Parti olur.

İYİ PARTİ yükselme eğilimi en istikrarlı durumunda -zaman zaman duraksama olsa da- son 2 yılda hemen her ay yükseliş kaydetti. İktidar dolmuşundan inen her 4 yolcudan ikisi (durakta arkadan gelen yeni bir AK PARTİ dolmuşu yerine) İYİ Parti otobüsünü tercih etti."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.01.2022 14:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol