Bakırköy İlçe Seçim Kurulu'nda Şeytani Plan

Erken seçim var mı yok mu, varsa Kasım'da mı yoksa normal Haziran 2023'te mi soruları politik gündemin ana maddesi olmaya devam ederken Bakırköy Seçim Kurulu'nda çekilen kura şok etkisi yarattı.

13 Temmuz 2022 Çarşamba 15:28
Bakırköy İlçe Seçim Kurulu'nda Şeytani Plan

Bakırköy ilçesi seçim kurulunda yapılan kuranın resmi tutanağındaki muhalefet şerhini kamuoyuyla paylaşan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu, kuradan çıkan hakimlerin seçim günü kritik bir görev üstleneceğine dikkat çekti.

CHP ve İyi Parti'nin sözkonusu kuraya itirazı olduğunu ve muhalefet şerhi düştüğünü kaydeden Terkoğlu, seçim kurulu atamalarının kura ile gerçekleştirildiğini, kurullarda görev alması istenmeyen hakimlerin bizzat Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından başka yerlere sürüldüğünü anlatan Terkoğlu, " Geri kalan hakimler arasında da kura çekilerek kurul üyeleri belirlendi. Bu kurada torbaya kimlerin isimlerinin konulduğunun bilinmemesine hem CHP hem de İyi Parti itiraz etti ve Adalet Komisyonu'na dilekçe ile başvuru yapıldı. Ancak yanıt bile alınamadı. Böyle olunca da kuranın resmi tutanağına muhalefet şerhi konuldu.

"SEÇİM KURULLARINI TAKİP EDECEĞİZ"

Şerhde, listede yer alan isimlerin yasal nitelikleri taşıyıp taşımadıklarının bilinmediğine, disiplin cezası almış hakimlerin listede yeralıp almadığının da belli olmadığına vurgu yapıldı" dedi.

Terkoğlu, benzer itirazların başka yerlerde de yapıldığını, kuradan çıkan hakimlerin seçimlerde kritik görevler üstleneceğine de işaret ederek, "Yılmadan fikri takibini yapacağız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.07.2022 19:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol