YATAĞINIZI SAKIN TOPLAMAYIN!

Pek çoğumuz ama annelerimizin baskısıyla ama yılların verdiği alışkanlıkla kalkar kalkmaz yataklarımızı topluyoruz. Ancak meğerse bunu yaparak sağlığımıza ağır zararlar veriyormuşuz da haberimiz yokmuş! Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim, siz siz olun yatağınızı toplamayın. Neden mi?

22 Eylül 2015 Salı 01:14
YATAĞINIZI SAKIN TOPLAMAYIN!

 Çocukluğunuzdan beri yatağınızın altında canavar olduğunu, olabileceğini en az bir kez düşünmüş ve korkmuşsunuzdur. Korkmayın canavarlar yatağınızın altında değil. Üstünde! Üstelik onları istemeden siz üretiyor da olabilirsiniz! Sabah uyanır uyanmaz işe ya da okula gitmeden önce hızlıca topladığınız yataklarınız tam bir canavar üretim merkezi! Nasıl canavarlardan bahsediyoruz peki? Aşağıda resmi olan küçük dostunuzla tanışın!

Bu bir toz akarı. Korkutucu görüntüsü sizi tedirgin edebilir ancak merak etmeyin gözle görmeniz mümkün değil. Kendisi çok küçük. Peki ne var bunda korkacak derseniz, bunlardan 1.500.000 tanesinin üstünüzde gezindiğini düşünün! Evet yanlış yazmadık tam bir buçuk milyon! Peki 1.500.000 toz akarını bir araya ne topluyor? Eğer sabah kalkar kalkmaz yatağınızı topluyorsanız, toz akarlarına "Millet toplanın parti var!" demiş oluyorsunuz.

Kensington Üniversitesi araştırmacıları 2005'ten bu yana toz akarları üzerinde çalışıyorlar. Toz akarlarının en sevdiği besin kaynağı, üstümüzden dökülen deri parçaları. Her kaşındığımızda ve sabit durduğumuz her noktada ardımızda toz akarlarının yutabileceği deri parçacıkları bırakıyoruz. Bunu da en çok yatarken yapıyoruz. Ancak toz akarlarının bu parçaları yemek için toplanması adına uygun şartların oluşması gerekiyor. Bunun için de en uygun koşulları istemeden biz sağlıyoruz. Gece üstünde yatılmış, hafif terlenilmiş, pek çok deri parçası dökülmüş bir yatağı toplayıp üstünü örterseniz en az 1.500.000 toz akarının bir araya toplamış oluyorsunuz. Bu haber muhtemelen annelerinizin hoşuna gitmeyecek ama araştırmacıların tavsiyesi kalktığınızda yatağınızı olduğu gibi bırakıp bütün gün boyunca havalanmasını sağlamak. Böylece toz akarları beslenmek için yatağınızda toplanamıyorlar! En iyisi mi bırakın dağınık kalsın...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.09.2015 01:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
K.Ünal Özhabeş 2015-10-01 17:00:31

Yatağı düzeltmezsem Karım bana kızar