Yıl biterken, Ülkemizin iç karartıcı durumunu özetlemek istiyorum. Zira; mahalli idare seçimi yaklaştıkça iktidar (yandaş medyanın da destek ve yalanları ile) her zaman olduğu gibi yoğun bir beyin yıkama kampanyasına girişecektir. Gerçekleri saptıracaktır. Din istismarının boyutlarını yükseltecektir. Başarısızlıklarını, başarı gibi gösterecektir. Devamlı olarak, muhalefeti suçlayacak, ayrımcılık yapacak, gerilimi arttıracaktır.

Peki, nedir gerçek durum?

1- Dünyada en çok mahkûmu olan 2.Ülkeyiz. (JÜBD-TGL-İsrail).

2- Yalan haberde Dünya 1.’siyiz. Uyuşturucudan ölümde Avrupa 1.siyiz, çocuk pornosunda Dünya 3.süyüz. (Son 10 yıldaki kayıp çocuk sayısı 78 bindir. )(Haziran 2017 ile Haziran 2018 arasında 22 bin çocuk hamile kalmıştır.) (7,5 milyon çocuk yoksuldur.%38 oranında.)

3- Sefalette Dünya 5.siyiz.

a ) Sosyal yardıma bağımlı hale getirilenlerin sayısı 31 milyon, açlık sınırında yaşayanlar 16,5 milyon; yoksulluk sınırının altında yaşayanlar 23. milyondur.

b) Asgari ücretin altında bir rakamla çalışanların sayısı 1,8 milyondur. Asgari ücretle 6,7 milyon kişi çalışmaktadır.

c) Fert başına milli gelir,10.537 Dolardan 8.716 Dolara gerilemiştir.

d) Yıllık et tüketimimiz kişi başına 14 kg’dır. (ABD’de 120.-/AB’de 80.-kg’dır.)

e) On aylık Bütçe açığı 67,l Milyar TL’dir. Buna rağmen lüks-israf-saltanat devam etmektedir. (TBMM halıları gerek yok iken l Milyon 350 Bin TL harcanarak değiştirilmiştir. Yapılan tadilatların tutarı 1. Milyon 835 bin TL’dir.

f) Dolar milyarderi sayımız 36 olmuştur. (64,7 Milyar Dolar ile Dünya 14.süyüz) TL bazında milyoner sayımız 192.419’dur. (Bir trilyon 279 milyar)

g) 85 Bin Türk Londra’da ev almıştır (Bir de, Barselona, Miami, İsviçre, vs. vardır.)

h) İşsizlik, enflasyon, iflâs, icrai takibat, karşılıksız çek, batık alacaklar vb. konulardaki rakamlar, tam bir 'faciadır.

4- AKP iktidarında 3 Trilyon-758.-Milyon TL vergi toplanmıştır. (Kişi başına vergi yükü 602 Dolardan - 1.770 Dolara çıkmıştır. İşin en vahim yönü de, bu toplamın % 80’i aşan bölümü, endirekt vergilerdir)

Bu arada dış borçlarımız;130 Milyar Dolardan 467 Milyar Dolara yükselmiştir.

Velhasıl, saymakla bitmez. Bu iktidar, hem dünyamızı hem de ahiretimizi perişan etmiştir. (şu anda, denetimsiz biçimde,  4561 Kur’an Kursu ve 3.964özel yurt mevcuttur. Bir milyonu aşkın yavrumuz risk altındadır.)

Sevgili halkım. Lütfen, feraset ve basiret sahibi ol. Aklını kullan. Sağlıklı düşün. Geleceğine, evlâtlarına, ülkene, sahip çık. Kula kulluk etme. Aklını ve vicdanını kimseye ipotek etme...

HATIRLATMA:

Cumhurbaşkanı BİR TV konuşmasında, İzmir’de su sıkıntısını kendilerinin hallettiğini, söyledi. Bu tümüyle yanlıştır. AKP’nin, su konusunda, İzmir’e hiçbir katkısı olmamıştır. Yapılan Gördes barajı, su tutmamaktadır, deliktir bugüne kadar hiç yararı olmamıştır.

1984 yılında başkan olduğumda İzmir'in su sıkıntısı felaket durumda idi. Her iki dönemimde yapılan yatırımlar ile (Tahtalı Barajı’nın önemli bir bölümünü de belediye yapmıştır) su sıkıntısını tam anlamı ile hallettik. Benden sonra da, hiç, sıkıntı yaşanmadı. Lütfen ekibimin başarısına sahip çıkmayınız.

TAVSİYE

Türkiye'yi yönetenlerin, yönetmeye talip olanların Dünya’da dönen dolap¬ları öğrenmek isteyenlerin; Dr. Ramazan Kurdoğlu'nun son çıkan BİYOPOLİTİK SAVAŞLAR kitabını okumasını, önemle tavsiye ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol