Erdoğan'ın Yardımcısı O Şirketi Yönetiyormuş!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak yer verdiği Fuat Oktay'ın hortumcu şirkette üst yönetici olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 12:00

Yeni sistemin ilk kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımıcısı görevine getirilen Fuat Oktay ile ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Oktay'ın 1990'larda hortumculukla suçlanan şirket Yimpaş 'ta üst düzey yönetici olarak çalıştığı öğrenildi.

Aydınlık'tan Sabahattin Önkibar'ın bugünkü yazısında aktardığına göre Oktay'ın üst düzey yöneticilik yaptığı, 1990'larda kurulan İslamcı şirketlerden Yimpaş 'ın başkanı Dursun Uyar, hortumculukla suçlanmış ve tutuklanmıştı. Uyar daha sonra tahliye edilmişti.

İşte Önkibar'ın yazısından ilgili gölüm:

YİMPAŞ’TAN CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞINA!

Gençler bilmez, 1990’larda İslamcı holdingler vardı.

Bunlar Allah, Kur’an, İslam deyip para toplardı.

Kurulan şirketlerin güya on binlerce ortağı olurdu.

Yimpaş, Kombassan, İhlas Finans bu şirketlerin en bilineniydi.

Sonrası malum, abartısız yüzbinlerce dindarın para yatırıp ortağı olduğu bu şirketler içerden hortumlanıp battı ki, İhlas Finans örneği ortada. AKP’nin atadığı TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk bu durumu hortumlama var diye açıklamıştı ama AKP iktidarı İhlas’a dokunmamıştı.

Aynı şey Yimpaş ve Kombassan için geçerli. Yimpaş Başkanı Dursun Uyar, sadece birkaç hafta hapse alınıp sonra hasta diye serbest bırakıldı.

Ve ilginç bir fotoğraf.

Araplara satılıp borcu ödenmeyen Telekom’un yönetiminde olan Fuat Oktay bir dönem meğer Yimpaş’ın üst düzey yöneticisiymiş.

Hani birileri hep, nereden nereye diyor ya?

Telekom ve Yimpaş’dan Cumhurbaşkanı yardımcılığına atama! Yorum sizin...

Yimpaş Holding'in tarihi

Açılımı "Yozgat İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Anonim Şirketi Holding" olan Yimpaş Holding 1982 yılında Yozgat'ta bir grup girişimci Dursun Uyar tarafından kurulmuş bir holdingtir.

Yüzde yüz yerli Türk sermayesine sahiptir. Zamanla bünyesinde gıda, fabrika, üretim, perakende, bilişim, tekstil, mobilya, otel, sağlık, medya, inşaat, matbaa, ambalaj, otomotiv, akaryakıt, sosyal, kültürel, ithalat ihracat, iletişim ve diğer sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler katılmıştır. Yimpaş Holding, 1990 yılında bütün şirketler Yimpaş Holding çatısı altında toplanmış ve SPK çalışması başlatmıştır. 1995 yılında Yimteks tekstil , 1992 yılında Nora (mobilya) adlı mobilya kurmuştur.

Kasım 1996 yılında Aytaç adlı gıda markasını bünyesine katmıştır. 2001 yılında Gimpaş mağazası Yimpaş tarafından satın alınıp Yimpaş Proma adını almıştır. Halen bu çalışmaları devam etmektedir.  Ayrıca holding Türk televizyon kanallarından olan Kanal 7'nin de bir süre en büyük hissedarı olmuştur.

Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, 2007'de Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan hapis cezasına çarptırılıp tutuklandı. Uyar 9 ay 19 gün sonra (15 Ekim 200) Eskipazar Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. 

AKP'nin atadığı eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Yimpaş gibi İslami holdinglerin hortumculuk yaptıklarını öne sürmüştü.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol