Erdoğan Konuştu, Hedefinde CHP Vardı!

Son dakika.. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de 33 askerin şehit olduğu İdlib saldırısının ikinci gününde açıklama yaptı.

29 Şubat 2020 Cumartesi 12:08
Erdoğan Konuştu, Hedefinde CHP Vardı!

İdlib’deki saldırının ardından ilk kez kameralar karşısında açıklama yapan Erdoğan’ın ilk cümleleri Gezi Parkı direnişine yönelik oldu. Gezi direnişini hedef alan Erdoğan, “Milletimiz bu süreçte her zaman hayranlıkla ifade ettiğimiz derin irfanıyla oynanan oyunu gördü ve bizim yanımızda yer aldı. Önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak yolumuza devam ettik. Elbette bedeller ödedik ama ülkemizin yere kapaklanmasına asla fırsat vermedik. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’yi içeriden çökertme girişimlerinin zirvesini teşkil ediyordu. Buradan sonuç çıkmayınca ülkemizin güney sınırlarını kuşatmayı hedeflediler” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera ve sınırlarını genişletme çabası değildir. Türkiye yaklaşık 40 yıl boyunca bölücü terör örgütü kullanılarak ağır siyasi, ekonomik ve insani maliyetlerle enerjisi tüketilen bir ülke olmuştur. Biz ülkemizi bu kısır döngüden kurtarmak için pek çok yol denedik.

Bunlar burada yaşandığı halde kendilerine güya vatansever havasına girenler, bu ülkeyi sevdiklerini ilan edenler ne yazık ki aydınlık gençler diye ana muhalefetin başı bu gençleri ilan etmeye çalıştı. Bunlar aydınlık filan değil tamamıyla aldatılmış gençler. Bu da ifademin en iyi yanıdır.

İdlib meselesi ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırıp kazanımlarımızı elimizden almak için özelikle kurgulanan kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi. Bölgede yaşayan ve diğer yerlerden kaçarak gelen 4 milyon insan sınırlarımıza doğru şu anda harekete geçmiştir.

İdlib harekatımızda önceki gün vermiş olduğumuz 34, daha sonra 36'ya çıktı. Şehitlerimiz inanıyorum ki bu milletin vatan kılınması mücadelesinin zirve yaptığı noktalardır.

PKK'nın, 1984'te gerçekleştirdiği ilk eyleminden itibaren kendi topraklarımızda 7500'e yakın güvenlik görevlimiz ile 6800'e yakın sivil vatandaşımızı kaybettiğimizi unutmayalım. Bugün sadece Suriye'de eğitilmiş ve donatılmış terörist sayısı 40 bin ile 60 bin arasında ifade ediliyor.

2100'ün üzerinde rejim askeri öldürüldü, 300 askeri araç imha edildi.

Suriye'de verilen mücadelenin hepimizin geleceği ile ilgili olduğunu herkesin görmesi ve kabul etmesi gerekiyor.

Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye mahkûmuz. Rabbim bereketini versin İnşallah bu işleri de bu şekilde yürütüyoruz, yürüteceğiz. Yeni bir göç dalgasını kaldıracak değiliz. İdlib’deki onca insanı rejimin insafına terk etmek bizim ne inancımıza, ne kültürümüze, ne tarihimize sığar. Kusura bakmayın biz oraya Esed’in davetlisi olarak gitmedik. Biz oraya Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye kalktı tamam. Bu iş bitti demeden bizim oradan çıkma niyetimiz yok dedim. Dün sayın Putin’e de söyledim ‘sizin orada ne işiniz var’ üst kuracaksanız yine kurun ama şu an oradan çekilin bizi rejimle baş başa bırakın. Biz çekildik diyemiyorlar. Menfaatleri nedir çözebilmiş değiliz.

Şansölye’ye güvenli bölge için çalışma yapıyoruz destek verin dedik, söyleye söyleye 25 milyon avro vereceğini söyledi.

Merkel’e dedim, parayı gönderecekseniz gönderin. Göndermeyecekseniz biz mültecileri size gönderelim, 100 milyon avro verelim dedim. Onu da istemiyorum dedi. Eee o zaman parayı direkt bize gönder.

Bize diyorlar ki sizin orada ne işiniz var. İşgal altındaki yerleri kurtarmaya çalışıyor diyorlar. Biz oraya Esed’in davetlisi olarak gitmedik, Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı tamam demeden oradan ayrılmayız. Dün Putin’e dedim, siz aradan çekilin bizi rejimle başbaşa bırakın dedim. Ona da tamam diyemiyorlar. Üs istiyorsanız kurun.

Dün Trump bunların orada ne işi var dedi, dedim ‘Kamışlı’da petrol var’. ‘Orada var mı diye sordu’, var dedim ‘Ama Deyrezor kadar değil’ dedim.

Bugün Suriye’de vermediğimiz savaşı yarın Şırnak’ta, Antep’te, Hatay’da vermek zorunda kalabiliriz. Bugün Suriye’yi üçe bölenlerin bize rahat vereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.02.2020 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol