Erdoğan, Karamollaoğlu'na Öyle Bir İtirafta Bulunmuş ki...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesini hatırlatarak, “Karamollaoğlu ile görüşmesinde bir şeyi itiraf etmiş. 50 artı 1’i, ‘Bu kadar katı bir kurala bağlanmamalıydık’ demiş. 50 artı 1 artık ayağına dolanıyor… Muhtemeldir ki Bahçeli’den kurtulmaya çalışıyor” dedi.

12 Kasım 2021 Cuma 15:51
Erdoğan, Karamollaoğlu'na Öyle Bir İtirafta Bulunmuş ki...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP heyeti, DEVA Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Burada konuşan Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştirerek, “Toplumun büyük kesimi yoksullaşırken, bir avuç insan zenginleşiyor” dedi. Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nı Merkez Bankası’yla ilgili açıklamalarının ardından doların arttığını vurgulayarak, “Türkiye’de istikrar olmadığı için dolar 10 liraya yaklaştı” diye dikkat çekti.

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı, Sayın Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinde bir şeyi itiraf etmiş. 50 artı 1’i, ‘Bu kadar katı bir kurala bağlanmamalıydık’ demiş. 50 artı 1 artık ayağına dolanıyor. O hesap edemedi; Türkiye’de demokrasi, hukukun üstünlüğü, liyakati savunanların da bir araya geleceğini hesaplamadı.

Şimdi 50 artı 1’den şikayet ediyor. Muhtemeldir ki Bahçeli’den kurtulmaya çalışıyor. Muhtemel ki, görüyor ki anketleri hiçbir durumda yüzde 50’ye yaklaşan bir oy oranını yakalayamıyor Cumhur İttifakı. O nedenle şimdi 50 artı 1’den vazgeçmenin yolunu, yöntemini arıyor şu anda.”

Veli Ağbaba, yurttaşların sorununu dinlemek için gittiği Kayseri’de hükümet temsilcilerinin EYT sorunuyla ilgili çelişkili açıklamalarına da dikkat çekti.

Ağbaba, AKP’ye yakın medya organlarının EYT sorunun çözüleceğini yazdığını hatırlatarak, “EYT ile ilgili çalışma olduğunu söylüyorlardı, yandaş medya AK Parti’den habersiz haber yapmaz. Ayrıca Çalışma Bakanı Sayın Bilgin de geçtiğimiz günlerde ‘EYT ve 3600 ile ilgili bir maliyet çalışmasını yapıyoruz’ dedi. Bugün Fuat Oktay, yaş şartı sağlanmadan emeklilik hakkının kazanılmayacağını, yani emeklilik sorunun çözülemeyeceğini söyledi. EYT’lilerin adeta duygularıyla, gelecekleriyle oynanıyor. Bir taraftan EYT meselesi, Türkiye’nin en yakıcı sorunu olmaya devam ediyor” diye konuştu.

Ağbaba, devletin EYT’lilere “Sen gençsin, çalışacaksın” dediğini ve özel sektörün de “Sen yaşlısın” diyerek işe almadığını vurgulayarak, “2018 seçimlerinde MHP, İYİ Parti ve CHP, EYT’yi çözeceğini söylüyordu. Maalesef Meclis’te MHP, EYT’nin aleyhine oy verdi. Emeklilikte yaşa takılanlar vardı, şimdi emeklilikte MHP’ye takılanlar var. EYT’liler merak etmesinler, CHP ve Millet İttifakı’nın iktidarında EYT sorununu çözmek istiyoruz. EYT’yi Millet İttifakı’nın iktidarında çözeceğiz” dedi.

“BİRBİRLERİNDEN HABERİ YOK”

EYT’lilerin “Jüpiter’den Mars’a, Edirne’den Kars’a, adalet varsa çıksın bu yasa” sloganını hatırlatan Ağbaba, iktidarlarında bu yasanın çıkacağını kaydederek, “Hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çalışma Bakanı’nı yalanlıyor. AKP Parti sözcüleri, geçtiğimiz günlerde basın toplantısı yaparak ‘EYT’yi çalışıyoruz’ diyor. Birbirlerinden haberleri yok adeta. Curcuna olmuş durumda. Hükümetin partiden, partinin hükümetten, Çalışma Bakanı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan haberi yok. EYT ile oynamaktan vazgeçin” diye vurguladı.  

Atama bekleyen ve işsiz gençlerin sorunlarına da değinen Ağbaba, atanmayan öğretmen Fedai Altun’un Malatya’da elektrik trafosu boyarken iş kazasında hayatını kaybetmesine de tepki göstererek, “Resmen katledildi. Atmış olduğu tweetlerde de söylüyor; ’83 puan, alsana öğretmenlik’ diyor. Devlette mülakatı kaldıracağız. TÜGVA ya da vakıflar aracılığıyla kamuya yerleştirmeye son vereceğiz. Ataması yapılmayan öğretmenlerin atamasını yapacağımıza söz veriyorum. Fedai öğretmenler bir daha ölmeyecek” dedi.

“ÖLÜMÜN SORUMLUSU SİYASİ İKTİDAR”

Ağbaba, “Ölümün sorumlusu, Fedai öğretmene beden eğitimi okutup atamasını yapmayan siyasi iktidar” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.11.2021 15:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol