Berat Albayrak'ın İstifasını YüZDEYüZHABER 20 Gün Önce Duyurmuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın bakanlık görevinden istifasını okurlarına ilk ileten Yüzdeyüzhaber olmuştu.

08 Kasım 2020 Pazar 20:26
Berat Albayrak'ın İstifasını YüZDEYüZHABER 20 Gün Önce Duyurmuştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberi büyük yankı uyandırırken gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel, istifa haberinin doğru olduğu yönünde paylaşımlarda bulundu.

Murat Ağırel, "Güvendiğim bir kaynağımdan istifanın doğru olduğunu öğrendim" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevinden istifa etmesinin yankıları sürüyor. Gazeteci Emin Çapa, geçtiğimiz gün Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Naci Ağbal'ın Berat Albayrak'ın istifasında rol oynadığını iddia etti.

 Emin Çapa şunları yazdı: 

Sn Naci Ağbal'ın atanması işaret fişeğiydi. Sn Albayrak ile Sn Ağbal arasındaki meşhur kavga sonrası bu atama çok önemli göstergeydi.

25 Ekipm AKP Malatya Kongresi'nde perde arkasında yaşananlar son nokta oldu.Bu arada hesabın ele geçirilmiş olma olasılığını yok saymayalım. Ama görevde kalsa bile Sn Ağbal'ın atanması çok önemli bir işaret.Son bilgi; aile içi mekanizmalar çalışıyor. Ikna. 

emincapa-tweet.jpg

Levent Gültekin de yaptığı paylaşımda olayı soruşturduğunu ve doğruluğunu teyit ettiğini belirtti.

Öte yandan Albayrak'ın istifa ettiğine dair ilk haberi 16 Ekim 2020 tarihinde Yüzdeyüzhaber 'Berat Albayrak istifa etti, Erdoğan Kabul Etmedi' başlığıyla okurlarına ulaştırmıştı. Sözkonusu haberde Ankara kulislerinin deneyimli ismi Sabahattin Önkibar'ın saraya yakın kaynaklardan edindiği bilgiler ışığında 'Albayrak'ın bir süre dinlenmek istediği ve kendisine yönelik eleştirilerin de hem partiyi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yıprattığı yönündeki düşüncelerle istifa arzusunu ilettiği belirtilmiş, ancak Erdoğan'ın 'Aldırış etme, görevine devam et' dediği kaydedilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2020 20:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol