Taylor Swift geri döndü, listeleri kasıp kavurdu

Taylor Swift, Kurumsal Kontrolü Sarsmak İçin Devam Eden Arayışta Yeniden Kaydedilmiş '1989'u Çıkardı .

27 Ekim 2023 Cuma 15:05
Taylor Swift geri döndü, listeleri kasıp kavurdu

Taylor Swift, Cuma günü, şarkıcının kataloğunun büyük bir kısmının satılmasının ardından işinin kontrolünü yeniden kazanmak için eski hitleri yeniden kaydetmeye devam ederken, pop müzisyeni olarak statüsünü pekiştiren, kariyerinin en büyük albümü olan 1989'un yeni bir versiyonunu yayınladı. 

Swift, 1989'u (Taylor's Version) Cuma gece yarısı, yani albümün ilk çıktığı 2014 yılından dokuz yıl sonra yayınladı.

21 parçalık albüm, Swift'in en büyük şarkılarından bazıları olmaya devam eden "Shake it Off", "Blank Space" ve "Bad Blood" gibi ilk albümden yeniden kaydedilen hit parçaları içeriyor.

Albüm ayrıca, yeniden kaydedilen her albümünde olduğu gibi, "kasasından" daha önce yayınlanmamış beş şarkıyı da içeriyor: "Slut!", "Is It Over Now?", "Now That We Don't Talk", " Gitme Deyin” ve “Banliyö Efsaneleri”.

TANITILDI

Swift, Instagram'daki gönderisinde "Bu albümü çok seviyorum" diye yazdı ve 1989'da doğduğunu, ilk kez 2014'te yeniden keşfedildiğini ve yeniden kaydın yayınlanmasıyla kendisinden bir parçaya sahip olduğunu ekledi.

"1989 (Taylor's Version)" yayınlandıktan birkaç saat sonra ABD iTunes albüm listesinin zirvesine tırmandı ve YouTube'daki şarkı sözü videoları yüz binlerce hit topladı.

ANAHTAR ARKA PLAN

Albüm, Swift'in, Scooter Braun'dan Ithaca Holdings'in 2019'da tartışmalı bir şekilde arka kataloğunu satın alıp daha sonra bir özel sermaye şirketine satmasının ardından müziğinin kontrolünü yeniden ele alacağına söz vermesinin ardından yeniden kaydedilen dördüncü albümü oldu. Swift, o zamanlar "en kötü senaryo" olarak tanımladığı satın alma işlemine sesli olarak karşı çıktı ve bu konuda hiçbir söz hakkı veya bilgisi olmadığını söyledi. Stratejinin oldukça başarılı olduğu kanıtlandı ve her sürüm büyük bir başarı elde etti. Swift, ağustos ayında bir sonraki yılın 1989 yılı olacağı haberiyle hayranlarını şaşırttı ve albümün "hayatımı sayısız yönden değiştirdiğini" ve tonoz parçaları nedeniyle şu ana kadar "en favori yeniden kaydı" olduğunu söyledi. 1989, Swift'in country müzikten pop'a kesin geçişi oldu, Swift'e üç Grammy ödülü kazandırdı ve Billboard'a göre çıkışından yıllar sonra bile en çok satan albümü olmaya devam etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.10.2023 20:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol