İşte Rusya ve Ukrayna Savaşının Biteceği Tarih!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından Rusya’nın savaş planı olduğu iddia edilen belgelerde savaşın biteceği tarih açıklandı.

03 Mart 2022 Perşembe 07:46
İşte Rusya ve Ukrayna Savaşının Biteceği Tarih!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta çok dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ukrayna, Rusya'nın savaş planı olduğunu iddia ettiği belgeleri yayımladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna ordusunun başarılı operasyonları sayesinde, Rus askerlerinin panik yaparak bazı gizli evrakları arkalarında bıraktıkları belirtildi.

İŞTE SAVAŞIN BİTECEĞİ TARİH!

Edinilen bilgilere göre elegeçirilen söz konusu evraklarda, Rusya’nın Ukrayna’daki operasyonel planlarına ilişkin bilgilere ulaşıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Ukrayna ile savaş planı 18 Ocak’ta 2022 onaylanmış. Ukrayna’nın tümünün ele geçirilmesi 20 Şubat ila 6 Mart arasında 15 gün içerisinde tamamlanmak zorundaymış." ifadesi kullanıldı.

BİR BAŞKA İDDİA 4 MART'TA SIKIYÖNETİM İLAN EDİLECEK...
Rus güçlerin başkent Kiev dahil birçok bölgede saldırıları sürerken, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov da, Ukraine 24 kanalında katıldığı bir programda Rusya ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 4 Mart tarihinde ülke genelinde sıkıyönetim ilan edeceğini iddia eden Danilov, "İlk olarak Rusya Federasyonu’nda 4 Mart itibariyle sıkıyönetim ilan edileceğine yönelik istihbarat verileri mevcut. Moskova ve St. Petersburg’u düşünemiyorum bile. Rusya’da neler olup bittiğini gördükleri için buna tepki verecekler" ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN YÜZDE 95'İ MİLLİYETÇİ
Putin’in Ukrayna saldırılarına anlam veremediğini söyleyen Danilov, "Huzurlu şehirlerimizi bombalamak, Harkov’u bombalamak, tarihi kentleti bombalamak, çocukları öldürmek. Tüm bunları neden yapıyor anlamıyorum" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Rusya’nın asıl amacının ülkeyi milliyetçilerden temizlemek ifadelerine karşılık veren Danilov, "O halde ülkede yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 95’ini öldürmeleri gerektiğini söylemeliyim" ifadelerini kullandı. 

'ATATÜRK SAĞ OLSAYDI...'

Öte yandan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, TELE1’de katıldığı programda Ukrayna-Rusya savaşını jeopolitik açıdan değerlendirdi. Gürdeniz “Bugün Atatürk sağ olsaydı Asya jeopolitiğini savunurdu” dedi.

Gürdeniz programda şunları söyledi:

“Bugün Atatürk sağ olsaydı Asya jeopolitiğini savunacağına eminim. Atatürk’e bugün Rusçu derlerdi. Sadece orada ağlayan Ukraynalı anneyi gösteriyorlar. Neden Libya’da kaçarken paramparça olan çocukları göstermiyorlar? Irak’ta infaz edilen bir milyona yakın kadını neden göstermiyorlar? Yunanistan’ın botlardan attığı çocukları neden göstermiyorlar?”

“1948 yılında ABD Genel Kurmayından bir adam şu yorumu yapıyor: Büyük bir savaşta, Sovyetler Türklere saldırırsa, Türkler Sovyetlerle savaşır. Türkiye ile ittifak çok önemlidir, ikili ittifak anlaşması imzalamamız şarttır. Bu anlaşmada kendi topraklarına veya kendi topraklarına mücavir bir devlete saldırı olduğu takdirde de savaşa girecekleri taahhüdünü almamız çok önemlidir diyor. Türkler o kadar akıllı ki, Möntro sayesinde ikinci dünya savaşında tarafsız kalmışlar, Türk boğazlarına hiç bir savaşın emrine vermemişler ve Türkiye bu yıkımdan kurtulmuş. ABD bunu gözlemlemiş demiş ki; Boğazlar açık olsaydı, Türkiye bizim yanımızda olsaydı biz daha hızlı ve büyük başarılar elde edebilir, Sovyetleri bile etkimiz altına alabilirdik…”

“ABD’NİN DENİZLERDEKİ HAKİMİYETİ ARTIK BİTTİ”

“Şubat ayında ilk defa kış döneminde Ruslar, kuzey denizini kullanan bir devlet haline geldi. Bunun ve Çin’in paniğini yaşıyorlar. Çünkü Asya pasifikte artık Çin’i durduramıyorlar. İkinci adalar zincirinin bir mil içine kadar ABD giremiyor bir savaş döneminde. Avustralya’ya 6 tane nükleer denizaltı aceleciliğini bu nedenle yaptılar. ABD hegemonyası sona ermiştir. Denizdeki hakimiyeti artık bitti. Kontrol artık bitti.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.03.2022 08:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol