SADECE BİR SPOR PROGRAMI İÇİN...

Sadece bir spor programı sunuyor diye TRT, sunucu Ersin Düzen'e ve sırf yorum yapıyorlar diye de eski futbolculara dünya kadar para ödüyor.

10 Kasım 2016 Perşembe 14:51
SADECE BİR SPOR PROGRAMI İÇİN...

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT'ci Ersin Düzen’in bu sezon aldığı ücretin aylık 417 bin liraya yükseleceğine ilişkin iddiaları meclis gündemine taşıdı.

Sertel yaptığı açıklamada spor spikeri Ersin Düzen’in TRT’den geçen sezon aldığı 278 bin liralık ücretinin gündemi kısa bir süre meşgul ettiğini hatırlattı. Stadyum programını haftada üç güne çıkaran Ersin Düzen'in, TRT’nin KİT Komisyonu’na verdiği bilgiye göre geçen sezon aldığı ücrete zam yapılmasa dahi bu sezon için TRT’den ayda 417 bin lira alacağını iddia eden Sertel spor spikerinin TRT’nin imkanlarıyla hazırladığı Stadyum programından bu sezon aldığı ücreti Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili Sertel, “TRT’nin kameralarıyla, TRT’nin imkanlarıyla, TRT stüdyolarında çekilen Stadyum programı geçen yıl Ersin Düzen’in sunumunda, Oğuz Çetin ve Hakan Ünsal’ın yorumlarıyla yayınlanıyordu ve bölüm başı ödenen ücret 34 bin 750 lira idi. Program bu yıl yine Ersin Düzen’in sunumuyla Oğuz Çetin, Giray Bulak, Ali Gültiken ve Kaya Çilingiroğlu olmak üzere beş kişiyle ekrana geliyor. Yorumcu sayısının artması ile birlikte program için Ersin Düzen’e bölüm başı ödenen ücrette herhangi bir artışa gidilmiş midir” diye sordu.

HAFTALIK 104 BİN, AYDA 417 BİN TL
Stadyum programı sunucusu Ersin Düzen’in bölüm başı aldığı ücretin aynı kalması durumunda bile bu sezon haftada üç gün yayınlanan program için haftada 104 bin 250 lira ayda 417 bin lira gibi bir ücret ödeneceğini belirten Atila Sertel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a şu soruları yöneltti:

“7 binden fazla personeli bulunan TRT’nin kendi içinde deneyimli spor yorumcuları yok mudur? TRT’nin yetiştirdiği öylesine bilgili, kültürlü, eğitimli yapımcılar, spikerler var. O halde Stadyum programı neden bu spikere sundurulmamaktadır? Ülkemizdeki insanların yaşam koşulları ortada iken devletin imkanlarını kullanarak bir spor programı sunan kişiye bölüm başı astronomik ücretler verilmesini doğru buluyor musunuz? TRT’nin 2015 ve 2016 yılında dış yapımlara harcadığı toplam para miktarı nedir? Dış yapımlara harcanan paraları ve bu programların isimlerini kalem kalem kamuoyuna veya şahsıma yazılı olarak açıklar mısınız?”

TBMM KİT Komisyonu üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, halktan kesilen paralarla ayakta duran TRT’de çarçur edilen paraları gündeme taşımaya devam edeceğini söyledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Bilal Akkol 2016-11-14 16:01:34

Memura yüzde üç veya dört verirken kılı kırk yaran hükümet, bu şarlatanlara bu parayı nereden bulup veriyor. Haram olsun, zehir zıkkım olsun.