'İPLE GEZME, GEREĞİNİ YAP...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın idam ile ilgili açıklamalarını değerlendirerek, “Başbakan’ın yeterli milletvekili var. MHP de destek veriyor. Elinde iple gezeceğine gereğini yapsın” dedi.

05 Kasım 2012 Pazartesi 14:37
'İPLE GEZME, GEREĞİNİ YAP...'

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) düzenlediği kahvaltı programında soruları yanıtladı. CHP lideri, 10 Kasım’da düzenlenecek yürüyüşe katılıp katılmayacağının sorulması üzerine, "Ulus’daki bayram kutlamalarına katılmamın sebebi yasak olması idi. 10 Kasım yürüyüşüne de yasak getirilirse ona da giderim. Biz bayram kutlamalarına yasağı kabul etmeyiz” diye konuştu.

Başbakan’ın “Halk idamın geri gelmesini istiyor” şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın yeterli milletvekili var. MHP de destek veriyor. Elinde iple gezeceğine gereğini yapsın. Biz idama karşı bir partiyiz. Yanlış bir kararın idamdan dönüşü yoktur. Hele hele siyaseten idamın dönüşü yoktur. Türkiye’nin geçmiş tarihi siyaset idamlarıyla doludur. Şimdi 'keşke olmasaydı, yanımızda olsalardı' diyoruz. Çünkü siyaseten yanlışlar, şimdi doğru olabiliyor” diye konuştu.
Gazetecilerin Suriye’de tutulan meslektaşlarının durumunu hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu kendilerinin üzerine düşeni yapabileceklerini söyledi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan arasında geçen “gaz - fren” diyaloğu ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, “Biri 'gaza basalım' diyor, biri 'frene basalım' diyorsa yapacağımız en iyi şey şoförün değiştirilmesidir; toplumun şoförü değiştirmesidir” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, “Son 10 yılda AK Parti deyince aklınıza ne geliyor” sorusuna, “Yolsuzluk, inançların sömürülmesi ve toplumun bütün değerlerini sömüren bir iktidar” diye yanıt verdi.
CHP liderine mecliste verdikleri gensorular da soruldu. Kılıçdaroğlu, sık sık gensoru vermeleri ile ilgili olarak, “Verdiğimiz gensorular haklıdır. Örneğin yabancı askerlerin ülkemizin toprağına ayak basması, parlamento kararına bağlıdır. Yargıya talimat verilirse bu yine gensoruyu gerektirir. Sayıştay Kanununun değiştirilmesine de yine haklıydık. Bizden başka kimse karşı çıkmadı. Verdiğimiz gensorular normalde hükümeti düşürecek gensorulardır. Ancak milletvekillerini kendiniz seçip kurşun askerler oluşturursanız böyle olur” diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun “CHP İş Bankası'ndan para alıyor mu?” sorusu üzerine şunları söyledi:
“CHP İş Bankası’ndan para almaz. Atatürk’ün vasiyetine uygun değildir. Sadece Atatürk’ün vasiyetine uygun olarak 4 kişi temsil eder. Trafik kazasında hayatını kaybeden Ülkü Adatepe’nin maaşını belirlerdik. Ben o dönemde yönetim kurulu üyesiyken, Ülkü Adatepe’yi arardım. Ne kadar maaş istediğini sorardım ve o ücreti İş Bankası öderdi”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol