CHP O RAKAMLARI AÇIKLADI!

CHP, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptırdığı anketin sonuçlarını açıkladı.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 13:51
CHP O RAKAMLARI AÇIKLADI!

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Bizim yaptırdığımız son ankete göre puan farkı İhsanoğlu ve Erdoğan arasında ikiye düşmüş durumda. İhsanoğlu 38.1, Erdoğan ise 39.8 gözüküyor” dedi.

Çıray, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili İzmir İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun karşısında devlet, hükümet ve havuz medyası olduğunu öne süren Çıray, şunları söyledi:

“Milletimiz onu tanıdıkça seviyor. Ekmeleddin Bey kendisine rakip olan malum kişinin iyilik adına sahip olmadığı ne varsa onlara hem de en kamil anlamıyla sahip olan kişidir. İyilikle kötülük arasındaki bu savaşı iyiliğin zaferiyle noktalandırmaya mecburuz. Ayrıca milletimiz biliyor ki, 10 Ağustos seçimi sıradan bir Cumhurbaşkanı seçimi değildir. Huzur ve güvenliğimizi bozan, birliğimizi ve bütünlüğümüzü tehdit eden, kutuplaştırıcı bir zorbanın bir daha seçilmemesi gerekir. Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini, huzur ve refahını isteyenler bu nedenle de Ekmel Bey’in yanında yer alacaklardır. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmeyip sandığa gitmeyecek olanlar ise ileriki yıllarda, torunlarına, Türkiye’nin parçalanmasına nasıl seyirci kaldıklarını anlatacaklardır. Erdoğan, İhsanoğlu'na karşı emrindeki devlet güçleri yanında bölücülerle bir şer cephesi kurmuştur. Bu cephe Tayyip Erdoğan ve PKK cephesidir. 864 rakımlı tepe suçluların ve bölücülerin sığınağı değildir. Bu bölücü zorbalar ittifakının Çankaya'ya çıkmasına izin vermeyeceğiz. Onun iç karartıcı çamur siyasetinden bıktık. Huzurlu bir Türkiye'de zengin ve mutlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Yetti gari, diyerek Ege'den sesleniyoruz: Sevgi ekmek, saygı ekmek, birlik ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz.”

“CİDDİ FİRMALAR DIŞINDAKİ ANKETLERİ ÖNEMSEMİYORUZ”

“Ne yazık ki Erdoğan'ın dış politikası El Kaide ve vahşi IŞİD'çi teröristlere eğitim ve silah vererek onların katliamlar yapmasına destek olacak kadar rezil bir dış politikadır. Bu rezil stratejik şarlatanlık siyaseti Reyhanlı'da, Suriye'de, Irak'ta katliamlara ve bebek ölümlerine neden olmuştur” diyen Çıray, şunları ekledi:
“Suriye ve Irak'ın bölünmesine neden olan bu zat, başta Kıbrıs ve Ortadoğu'daki çıkarlarımız olmak üzere tüm milli davalarımızı Cumhurbaşkanlığı makamı ile takas etmeye hazırdır. Bu zat bugünlerde de hiçbirimizin tasvip etmediği İsrail'in Gazze'ye saldırısını diline dolayıp Filistin devletinden nişan alan tek Türk olan Ekmel Bey'e saldırıyor. Sözlerini çarpıtıp ‘Nasıl tarafsız kalırsınız?’ diyor.

Anketler önemli teknik araçlar ancak AKP kontrolündeki şirketlerin anketleri yayınlanıyor. Ciddi firmalar dışındaki anketleri önemsemiyoruz. Şu aşamadaki anketler gerçekçi olmaz. Seçmenin sandığa gelmesini engelleme yönelik. Erdoğan korkmuş. Milletin sandığa geleceğini hissetmiş o korkuyla sandığa katılım oranının düşük olacağı işleniyor anketlerde. Biz ciddi firmalara anket yaptırıyoruz. Bizim yaptırdığımız son ankete göre puan farkı İhsanoğlu ve Erdoğan arasında ikiye düşmüş durumda. İhsanoğlu 38.1, Erdoğan ise 39.8 gözüküyor.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.07.2014 13:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol