'CHP HER ZAMAN YAPTIĞINI YAPIYOR'

İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Foça, Bornova ve Bayındır ilçelerinde sivil toplum, esnaf ziyaretleri ve halk ile sohbet toplantılarında bulundu. Vatandaşların yereldeki sorunlarını dinleyen Ulema, eğitim sisteminde yapılacak yeni düzenleme 4+4+4 hakkında yöneltilen sorulara da açıklamalar getirdi.

30 Mart 2012 Cuma 11:41
'CHP HER ZAMAN YAPTIĞINI YAPIYOR'

İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Meclisteki çalışmalarımız biter bitmez seçim bölgeme dönüyor ve özellikle bu dönemde görev aldığım Bayındır, Bornova, Menemen ve Foça’da sürekli halkımızla ve teşkilatlarımızla birlikte oluyorum. Esnaflarımızı, sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyor, vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyorum. Milletvekili olmadan önce seçildikten sonra da geleceğimi söylemiştim. Asıl olan sizsiniz bizi vekil tayin ederseniz, vekil olduktan sonra da sizlerle birlikte olacağım demiştim. Bu ziyaretlerimle hem teşekkür ediyor hem de hatırlarını sorma fırsatı buluyorum.

 

Son zamanlarda 4+4+4 diye bilinen eğitimde yeni düzenleme ile ilgili bazı vatandaşlarımızın kafalarının karışık olduğunu gördüm. Her ilçede benzer sorularla karşılaşıyorum. Biz milletimizin  partisiyiz, milletimizin istemediği, halkımıza zarar verecek hiçbir yasayı meclisten geçirmeyiz. Gelişmiş dünya ülkelerini inceledik, eğitim şuraları yaptık, yıllardır sanayicimiz esnafımız ara eleman bulamamaktan şikayetçi. Ülkemizin, çocuklarımızın önüne İmam hatipler bahane edilerek malum zihniyetler koydurmuş olduğu bir engeli kaldırıyoruz. Bir tarafta üniversiteyi bitiren gençlerimiz işsiz, diğer tarafta sanayicimiz ara eleman bulamamaktan şikayetçi. Çözüm tek, çocuklarımızın daha küçük yaştan itibaren ilgili olduğu mesleklerde eğitim görmelerinin önünün açılması lazım.  Bunu yaparken de zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkartıyoruz.

 

CHP her zamanki ideolojik reflekslerini gösteriyor. Daha önce de yaptılar ve her fırsatta yapıyorlar. Vatandaşımızın kafasını karıştırarak kamuoyu oluşturmak istiyorlar. Bu yasa ile gençlerimizin önü açılarak fırsat eşitliği yaratacağız. Bize güvenin” şeklinde konuştu.

 

Foça, Bayındır ve Bornova programı yoğundu

 

Foça’da, Kaymakam ve Belediye başkanını da ziyaret eden Ulema, çarşıda esnaf ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Foça’ya bir hastane ve okul yapılacağı müjdesi vererek, bu tesislerin nerelere yapılması hakkında da yetkililer ve vatandaşların görüşlerini dinledi.

 

Bayındır’da AK Parti ilçe teşkilatı ile görüşerek teşkilat toplantısına katılan Ulema, İsmet İnönü İlk Öğretim okulunu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra bir şehit ailesine ev ziyaretinde bulundu. Esnafları işyerlerinde ayrı ayrı ziyaret ederek hatırlarını sordu. Zeytinova beldesine geçerek AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarına Mazbatalarını vererek başarılar diledi.

 

Bornova Altındağ Kemalpaşa caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Ulema’ya vatandaşın yoğun ilgisi dikkat çekti. Meriç ve Serintepe mahalle muhtarlarını da ziyaret ederek muhtarların ve mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Sancak Kosova Rumeli Derneğini de ziyaret eden Ulema, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet ederek Boşnak böreği yedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol