Faruk Koca'nın savunması da skandal: Ne yumruğu tokat...

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 Kişi Tutuklandı! Faruk Koca'dan Pişkin Savunma... Hakem Meler'e yumrukla saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı.

12 Aralık 2023 Salı 12:33
Faruk Koca'nın savunması da skandal: Ne yumruğu tokat...

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edilmişti;

Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı, 3 kişi için de adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. 3 kişiye yurtdışı yasağı konuldu.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da arasında bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanmalarının ardından Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

KAMU GÖREVLİSİNİ YARALAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu açıklamayı yaptı:

11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında,
Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Süper Lig'de dün akşam yapılan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ifadesinde, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim attığım tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle beni olay yerinden hemen uzaklaştılar. Bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır" diyerek kendini savundu" beyanında bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.12.2023 12:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol