EYT, Emeklilikte Yaşa Takılanlar çıktı mı, EYT Son durum ne, Öğren!

EYT son dakika haberleri: EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar çıktı mı, kimleri kapsıyor? İşte EYT'de son durum.

18 Şubat 2022 Cuma 15:13
EYT, Emeklilikte Yaşa Takılanlar çıktı mı, EYT Son durum ne, Öğren!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT nedir, ne zaman çıkar, şartlar ne? EYT'de yaşanan son gelişmeler yakından takip ediliyor. 1999’un eylül ayında sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikle sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ek olarak emeklilik için bir de yaş şartı getirildi. İşte EYT'de son durum.


EYT çıkar mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel...' açıklamasını yaptı. 


EYT'DE SON DAKİKA HABERLERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin konu ile ilgili en son yaptığı açıklamada "Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'üncüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var. Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar. Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel... Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım." dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.02.2022 15:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol