EYT başvuru sonuçlarını öğren, EYT başvuru sonuçları açıklandı mı

EYT başvurularını tamamlayanlar tarafından sonuç sorgulamaları hız kazandı. EYT emeklilik için başvurular SGK ve e-Devlet platformu üzerinden sürerken başvuru sürecini geride bırakan kişiler tarafından EYT başvuru sonuçları sorgulama sayfası araştırmaları gündemde yer almaya devam ediyor. Başvuru sonuçları ise e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. EYT başvuru sonuçları hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik. İşte SGK ve e-Devlet başvuru sonucu sorgulama sayfası...

21 Nisan 2023 Cuma 16:26
EYT başvuru sonuçlarını öğren, EYT başvuru sonuçları açıklandı mı

EYT düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 3 Mart tarihi itibarıyla başlayan EYT başvurularında süreci tamamlayan kişiler tarafından sonuç sorgulama sayfası araştırmaları başladı.

Başvuru işlemleri, e-Devlet platformu üzerinden ya da SGK merkezlerinden yapılabilmekte. Başvuruda bulunan kişiler ise sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. İşte, 2023 EYT başvuru sonuçları ile ilgili detaylar...

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EYT başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sonuçların ilk başvurusunun yapılmasının ardından 1 hafta-15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca EYT'liler ilk maaşlarını başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren alabilecekler.

EYT BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

EYT başvuru sonuçları, SGK'nın DYS Evrak Takip sayfasına e-Devlet üzerinden e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. 

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

SGK tarafından paylaşılan videoda emeklilik başvurusu adımları şu şekilde anlatıldı:

Buna göre; e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına aylık, emekli ve gelir kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi sekmesine tıklanacak.

EYT başvuru sonucu görüntüleme e-devlet sorgulama ekranı: EYT SGK başvuru sonuçları açıklandı mı, sorgulama nasıl yapılır?

Sonra gelen ekranda yeni başvuru sekmesi tıklanacak.

Tahsis talep türü olarak ise yaşlılık aylığı seçilecek.

SSK kapsamında aylık talepe edecekler 4A SSK Bağkur kapsamında ise 4B Bağkur seçilecek. 

Sonra altta yer alan başvur butonu tıklanacak. 

TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor. 

Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak. 

Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak.

"Aylık alıyor mu?" sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli. 

Sonraki ileri butonuna basılacak ve başvur butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

EYT başvuru sonucu görüntüleme e-devlet sorgulama ekranı: EYT SGK başvuru sonuçları açıklandı mı, sorgulama nasıl yapılır?

MART'TA DİLEKÇE 1 NİSAN’DAN İTİBAREN AYLIK

Kanunun Resmi Gazete’de yayımlandığı günden itibaren, koşulları yerine getirmiş olan EYT’liler emeklilik dilekçesi verebilecekler. Dilekçeyi mart ayının herhangi bir gününde verenlerin emekli aylıkları, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere bağlanacak. Dilekçeyi ayın 1’inde veya 31’inde vermek fark etmeyecek.

EYT başvuru sonucu görüntüleme e-devlet sorgulama ekranı: EYT SGK başvuru sonuçları açıklandı mı, sorgulama nasıl yapılır?
4A (SSK) statüsünde çalışanlar önce işyerinden ayrılıp sonra emeklilik dilekçesi verecekler. 4C (Emekli Sandığı) kapsamındaki kişiler ise çalıştıkları kurumdan emekliye sevk onayı aldıktan sonra emekli olabilecekler.

Koşulları yerine getirmemiş EYT’lilere ise koşulları tamamladıkları tarihten itibaren emeklilik dilekçesi verdiklerinde, dilekçe tarihini izleyen ay başından itibaren aylıkları bağlanacak.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol