Baron Ürfi Çetinkaya kimdir, nasıl yakalandı, işte detaylar

'Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan kırmızı bültenle aranan ve dün Sarıyer'de yakalanan Ürfi Çetinkaya adliyeye sevk edildi.

12 Nisan 2023 Çarşamba 14:25
Baron Ürfi Çetinkaya kimdir, nasıl yakalandı, işte detaylar

Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya ile suç örgütü üyesi 5 kişi Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonla yakalandı.

Urfi Çetinkaya kimdir? Kaç yaşında, nereli? Urfi Çetinkaya yakalandı mı, tutuklandı mı, nerede yakalandı?
 

Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya ile suç örgütü üyesi 5 kişi Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonla yakalandı. Urfi Çetinkaya kimdir? Kaç yaşında, nereli? Urfi Çetinkaya yakalandı mı, tutuklandı mı, nerede yakalandı?

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birimi ve İstihbarat Başkanlığı'nın çalışmaları sonucu, Sarıyer ilçesinde bir adrese operasyon düzenlendiği belirtildi.

urfi8.jpg

Açıklamada, operasyonda, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Çetinkaya'nın, saklandığı adreste, TEM ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandığı kaydedildi.

Urfi Çetinkaya ile gözaltına alınan 5 örgüt üyesi ilk olarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilen Çetinkaya ve beraberindekiler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

24 YIL KESİNLEŞMİŞ CEZASI VARDI

Urfi Çetinkaya'nın, 2003'te İstanbul'da 577 kilogram asetik anhidrit, 159 kilogram baz morfin, 617 kilogram eroin, 2013'te Rize'de 159 kilogram, Artvin'de 103 kilogram eroin ele geçirilmesi olayında uyuşturucu maddeleri ruhsatsız olarak ithal veya imal etmek ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapmak suçlarından arandığı, ayrıca İnterpol tarafından iki farklı dosyadan suç kaydı olduğu ve yargılandığı suçlardan kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

urfi2.jpg

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi.

1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı. 6 ay sonra tahliye oldu.

Çetinkaya, 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi.

Son Tango adı verilen operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu kez de 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi.

Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.04.2023 14:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol