Uşşaki Şeyhinin Savunması da Skandal!

Sakarya’da müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Uşşaki tarikati lideri Fatih Nurullah takma adıyla tanınan Eyüp Fatih Şağban, ifadesinde iddiaları doğrulayarak, “Bir yanlış yaptık ama büyütülecek bir şey yok” dedi.

04 Eylül 2020 Cuma 12:05
Uşşaki Şeyhinin Savunması da Skandal!

Fatih Nurullah adını kullanan 58 yaşındaki Uşşaki Tarikati lideri, ‘çocuk istismarı’ suçundan tutuklanmıştı. Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan fezleke Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bundan sonraki işlemler Sakarya Başsavcılığı tarafından yürütülecek. Şağban’ın ifadesinden ilk detaylar da ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Mustafa Kesler’in haberine göre, kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarıyla aynı doğrultuda ifade veren Nurullah, “Bir yanlış yaptık ama büyütülecek bir şey yok. İleri gitmedi. Pişmanım” dedi. Olayın 3-4 ay önce meydana geldiğini söyleyen Şağban ifadesinde kendisinden para istendiğini de öne sürdü.

SES KAYITLARI DOSYADA
Şağban’ın mağdur kızın babası ve bir başka müridiyle yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarının çözümleri de soruşturma dosyasına girdi. Mağdurun babasının soruşturmayı yürüten jandarma ekiplerine teslim ettiği bu görüşmelerde mağdur çocuğun babasıyla konuşan Şağban, olayın örtülmesini istiyor.

‘TÜRKİYE’DEN KAÇAYIM’
Şağban, görüşmenin devamında “Bu duyulursa ya intihar ederim ya bu diyarlardan çeker giderim. Sizinle bu kadar hukukumuz var. Hata yapmış olabilirim ama ileri giden bir mevzu da yok. Ben gittim mi tarikat zaten biter, bu kadar hizmetler ortada kalır. Senin ocağına düştük yani” diyerek babayı ikna etmeye çalışıyor.

DİYANET’TEN AİLELERE: DİN İSTİSMARCILARINA KARŞI UYARIYORUZ
Diyanet İşleri Başkanlığı da olayla ilgili açıklamasında, “Önceki gün bir ilçemizde yaşandığı medyaya yansıyan ve bir çocuğumuzun istismarı söz konusu olan vahim olayı yakından takip etmekteyiz. Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır. İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

VAKIF: BU ŞAHISLA ALAKAMIZ YOK
Skandalın ardından Pir Seyyid Hasan Hüsameddin Uşşaki Vakfı ise, “Kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, bazı basın yayın organlarında ve sosyal platformlarda sözde ‘Uşşaki Tarikatı Lideri’ olarak lanse edilmeye çalışılan ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve sözde tarikatıyla hiçbir alakamızın olmadığını duyururuz” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Gazeteci İsmail Saymaz, Yol TV’de katıldığı ‘Esas Mesele’ programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saymaz, çocuk istismarından tutuklanan ‘Fatih Nurullah’ takma adını kullanan Uşşaki tarikati şeyhi Eyyup Fatih Şağban’ın dışında başka istismarcı tarikat şeyhlerinin de olduğunu açıkladı.

O İSİMLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Saymaz, o tarikat şeyhlerini şu sözlerle açıkladı:

* Fatih Nurullah tek değil. Şu an Anadolu’da Fatih Nurullah ve benzeri başka kişiler de var.

* Birkaçının ismini vatandaşlara faydalı olması açısından söylemek isterim.

* Onlardan biri 1987 doğumlu Büreyde Öncel. Urfa merkezli faaliyet yürüten, kendisini ‘Kadiri Şeyhi’ olarak tanıtan bir kişi.

* Abdülkadir Geylani İlim ve Hizmet Derneği’nin kurucularından biri ve kendisi şu an çocuk istismarından yargılanıyor.

“PEYGAMBER SOYUNDAN GELDİĞİNİ İDDİA EDİYOR”

* Bir diğeri, Seyyid Muhammed Accan El Hadid Er Rufai. Bu Iraklı kişi, uzun zamandır Türkiye’de yaşıyor. Peygamber soyundan geldiğini iddia ediyor. Seyyid olarak biliniyor.

* Bu kişi hakkında ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün açık alanda ‘Yamuk işleri vardır’ diye ifade ettiği beyanları vardır.

* Bu yamuk işlerden kasıt, birden çok kadınla nikâhlanmasıdır. Hatta nikâh bile denilemez. Birlikte olması meselesidir.

* Özellikle Seyyid Muhammed Accan El Hadid, YouTube’a bakıldığında ‘Ünlü Seyyid hocamız’ diyerek, kitleler tarafından karşılanıyor ve ağırlanıyor. Bu da genç biri. Bu da Urfa’da bulunuyor.

“ŞİMDİDEN UYARIYORUM”

Açıkladığı iki kişiye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Saymaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’na da çağrıda bulundu:

* Bu iki kişi gelecek dönemin konuşulan isimleri olacak. Şimdiden uyarıyorum.

* Tekrar ediyorum, Seyyid Muhammed Accan El Hadid ve Büreyde Öncel isimleri…  Buna ek olarak başkaları da var.

* Cinsel istismar düzeyinde değil ama maddi istismar. ‘Cennetten hurma getirdim’ diye şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye açık alanda bu tür istismarları sürdürüyorlar.

* Bunlar Diyanet’in takip etmesi, izlemesi gerek kişiler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.09.2020 12:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol