Eda Nur Kaplan Olayında Şok Mesajlar Ortaya Çıktı

Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin aralarındaki mesajlaşmaları ortaya çıktı.

12 Ağustos 2021 Perşembe 12:38
Eda Nur Kaplan Olayında Şok Mesajlar Ortaya Çıktı

Ankara'da ablası ve ablasının sevgilisinin uyumasından kısa bir süre sonra binanın 15. katından atlayarak intihar eden 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'ın yaşamına son vermeden bir süre önce Yusuf G. ve Mehmet A. hakkında cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; Eda Nur Kaplan, polise verdiği ifadesinde, 2 kişinin rızası dışında kendisiyle ilişkiye girdiği, alkollü olduğu için karşı koyamadığını anlatmıştı.

Eda Nur Kaplan'ı olaydan bir süre önce evine bırakan taksi şoförü, "Aşırı derecede alkollüydü. Yarı baygın bir hali vardı, taksiye bindiğinde de ağlamaklı haldeydi. 'Ben nasıl bir ortamın içine düştüm, ben ne yaptım. Şimdi anneme ne diyeceğim, kendime geldiğimde iki kadın başımda pavyon muhabbeti yapıyordu' diye sayıklıyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Gözaltına alınan Yusuf G.'nin cep telefonunda yapılan incelemede, olay gecesi otel odasında bulunan Aşkın K. ile 'İki kişi gelecek. Yaşları küçük, aralarından seçeriz' şeklinde mesajların olduğu tespit edilmişti.

2 ZANLI TUTUKLANDI

Eda Nur Kaplan'a cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen zanlılardan Yusuf G., yakalanarak gözaltına alınırken, 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklamaya talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, konutu terk etmeme adli kontrol hükmüyle serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı serbest bırakılmasına ilişkin harekete geçerek karara itiraz etmişti. İtirazın ardından Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Yusuf G., Mehmet A. ve olay gecesi otel odasında bulunan Aşkın K. yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Yusuf G. ve Mehmet A., 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Aşkın A. ise yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol hükmüyle serbest bırakıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet A. ve Yusuf G.'nin sabıkalarının kabarık olduğu ortaya çıktı.

Yusuf G.'nin 'Huzur ve sükun bozma', 'Tehdit', 'Hakaret', 'Basit yaralama', 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Mala zarar verme', 'Görevi kötüye kullanma', 'İftira', 'Dolandırıcılık' ve 'Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık' gibi suçlardan 11 sabıka kaydının olduğu belirlendi.

Mehmet A.'nın ise 'Güveni kötüye kullanma', 'Mühür bozma', 'Yaralama', 'Kişilerin huzur ve sükununu bozma' gibi suçlardan sabıka kaydı olduğu tespit edilirken, Aşkın A.'nın da 'Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' suçundan sabıkasının olduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Eda Nur Kaplan'ın tecavüze uğradığı gerekçesiyle polis merkezine verdiği ifade ortaya çıktı.

Yusuf G. ve Mehmet A.'nın rızası dışında bir otelde kendisi ile ilişkiye girdiklerini kaydeden Kaplan, olayı ablasına anlatmasının ardından karakola başvurarak şahıslardan şikayetçi olduğunu anlattı.

Kaplan ifadesinde, "Mehmet, Yusuf, ben ve ablam bir mekanda oturarak alkol aldık. Bir süre sonra beraber eğlence mekanına giderek biraz daha içtik. Daha sonra ablam lavaboya girdi. Bu sırada Yusuf bana 'iyi değilsin gel seni eve bırakayım' dedi.

İfadesinde Kaplan şu ifadeleri kullandı:

Ben de alkolün etkisiyle kabul ettim. O esnada ablam lavaboda olduğu için ona haber veremedim. Yusuf araçtayken çok alkollüsün bu şekilde eve gitmen uygun olmaz gel seni otele götüreyim de gece orada kal sabah kendine gelince evine gidersin dedi. Bende bir şey söylemedim. Yusuf beni kandırarak 01:30 sıralarında bir otele götürdü.

'RIZAM DIŞINDA İLİŞKİYE GİRDİLER ALKOLÜN ETKİSİYLE KARŞI KOYAMADIM'

Otel odasına gittikleri sırada Yusuf G.'nin kendisiyle rızası dışında ilişkiye girdiğini dile getiren Kaplan, "Odaya girer girmez Yusuf bana bir şey söylemeden cinsel tacizde bulunmaya başladı. Benimle zorla cinsel ilişkiye girdi. Ben alkolün etkisiyle çok tepki gösteremedim. Akabinde Yusuf üstünü giyinerek bana hitaben kredi kartımı unutmuşum alıp geleceğim diyerek otel odasından ayrıldı.

TAYFUR'U İTEREK "NE YAPIYORSUN?" DİYE SORDUM

Yusuf gittikten sonra ben üstümü bile giyinmeden uyuyakalmışım. Yaklaşık 1 saat sonra bana ismini Tayfur olarak tanıtan Mehmet A., odaya girmiş. Benim haberim yoktu. Bir anda gözlerimi açtığımda rızam ve isteğim olmadan anal yoldan ilişkiye girmeye çalışıyordu. Gücümü toplayarak istemediğimi söyledim. Tayfur'u iterek ne yapıyorsun diye sordum, Tayfur 'bir şey yapmıyorum' diyerek bu sefer normal yoldan ilişkiye devam etti.

KARŞI KOYAMADIM

Yarı baygın olduğum için karşı koyamadım, bağırmadım sadece kendimi kasabildim. Bana kendi telefonunu verdi, 'al ablanı ara taksiye bin ve git' dedi. Mekandan ayrılırken telefonumu yanıma almamıştım, telefonum ablamın çantasındaydı. Tayfur'un telefonuyla ablamı aradım ve taksiye binerek eve gittim. Kendime geldikten sonra olayı ablama anlattım. Ardından müracaatta bulunmak üzere polis merkezine geldim, benim rızam ve isteğim olmadan bana zorla cinsel saldırıda bulunan Yusuf ve Tayfur'dan şikayetçiyim.

Son mesajında şunları söylemişti:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.08.2021 12:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol